Stjernens skandalevideo setter sinnene i kok

Hendelsen omtales som fullstendig uakseptabel og nå frykter fotballglade tyskere at sesongstarten kan bli utsatt.

Senere denne uken håper Bundesliga-sjefene på å få grønt lys fra politikerne til å starte opp igjen.

Nå kan en Facebook-video fra Hertha Berlin-spiller Salomon Kalou sette det i fare. Den viser nemlig flere av spillerne, og særlig Kalou selv, bryte smitteverntiltakene.

Den tidligere Chelsea-spilleren livestreamet fra Hertha Berlins treningsfelt og garderobe. Innholdet i videoen du kan se øverst i denne saken har sjokkert Tyskland.

Videoen, som nå er slettet, omtales som en skandale av store tyske medier som blant annet Bild og Kicker.

– Bildene til Salomon Kalou fra garderoben til Hertha er fullstendig uakseptable, skriver den tyske fotballigaen (DFL) på Twitter.

– Det kan ikke være noen aksept for dette - også med tanke på spillere og klubber som følger retningslinjene fordi de har forstått alvoret i situasjonen.

Kastes under bussen

Hertha Berlin har mandag kveld gått til det skrittet å suspendere Kalou fra trening og kamper med umiddelbar virkning. De poengterer at det etterlatte inntrykket av videoen er at klubben og spillerne ikke tar de seriøst, men skriver at dette bare var en feil fra en enkeltperson.

I uttalelsen heter det: «Med videoen fra garderoben brøt Salomon Kalou grunnleggende interne teamregler og viste oppførsel som verken er passende for situasjonen eller som samsvarer med klubbens regler.»

– Med videoen forårsaket Salomon Kalou ikke bare store skader på Hertha BSC, men fremfor alt gir det i den pågående debatten om gjenopptakelse av fotball, et inntrykk av at profesjonelle fotballspillere ikke tar korona på alvor, sier Hertha Berlin-direktør Michael Preetz.

– Hertha BSC beklager oppførselen til Salomon Kalou, spesielt siden han er en rennomert og erfaren spiller, men omfanget av regelbruddene krever konsekvent handling.

Kalou har også uttalt seg. Han hevder han bare var glad for at spillernes tester var negative.

– Jeg beklager hvis jeg ga inntrykk av at jeg ikke tar korona på alvor. Det motsatte er tilfelle, fordi jeg er spesielt bekymret for menneskene i Afrika, der den medisinske omsorgen ikke er så god som i Tyskland.

– Jeg var glad for at testene våre alle var negative, og jeg vil også be om unnskyldning til de spillerne som var med i videoen, men som ikke visste det.

Bryter regler

Klubbene i Tyskland har fått lov til å returnere til trening under strenge smitteverntiltak.

De kan det se ut som Kalou gir blaffen i. 34-åringen fist-bumper med flere lagkamerater, blant andre Rune Almenning Jarstein, tar en i støtteapparatet i i hånden og braser inn mens en lagkamerat ser ut til å gjennomgå en koronatest.

TESTES: Hertha Berlin-spiller Jordan Torunarigha.
TESTES: Hertha Berlin-spiller Jordan Torunarigha.

Legen som gjennomfører testen ber stjernespilleren om å slette videoen. Kalou svarer at han bare kødder, men blir værende i rommet mens kamera ruller.

Sikkerhetsavstanden på 1,5 meter overholdes definitivt ikke som en regel gjennom den ti minutter lange videoen.

Rune Almenning Jarstein har ikke besvart TV 2s henvendelser om saken.

Tidligere mandag offentliggjorde den tyske fotballigaen (DFL) offentliggjorde mandag resultatene av de 1724 testene som er gjort blant de 36 klubbene i de to øverste ligaene i tysk fotball.

De ti med positiv test er alle satt i karantene.

Testing av spillere er en viktig del av protokollen som skal følges i forbindelse med oppstart av gruppetrening og etter hvert kamper. Ligaen håper at tyske myndigheter onsdag gir klarsignal for planen. Bare spillere som har testet negativt to ganger kan delta.

FILMET: Per Ciljan Skjelbred.
FILMET: Per Ciljan Skjelbred.

Alle har testet negativt

Borussia Dortmund, Freiburg, Hertha Berlin, Leverkusen, Schalke, Union Berlin og Werder Bremen har alle meldt om utelukkende negative prøver i første testrunde, og Eintracht Frankfurt meldte allerede lørdag at samtlige har testet negativt to ganger.

Bare for tre klubber er utfallet fortsatt uklart. Augsburg startet testingen senere enn de andre og har ennå ikke fått resultater, mens Borussia Mönchengladbach og RB Leipzig ikke vil uttale seg om resultatene før begge tester er gjennomført.

Det er ikke bare korona-tiltakene som sjokkerer i videoen. I en del av den, der Kalou har lagt fra seg telefonen, hører man lagkamerat Vedad Ibisevic klage på at de har signert på avtalen om lønnskutt på elleve prosent.

– Dersom de tar hver spiller vil de tjene mye penger. Det er galskap. Jeg forstår ikke hvorfor de gjør det. Jeg vil spørre ham om de kødder med oss, sier Ibisevic.

(©NTB/TV 2 Sporten)