Stabæk-profilen klar for Molde - slik hetses han av Stabæk-supporterne

TV 2s fotballekspert reagerer.

Stabæk-profil Ola Brynhildsen blir Molde-spiller fra og med 30.juni. Det bekrefter Molde Fotballklubb på sine hjemmesider.

Det er en overgang som vekker sterke reaksjoner.

I et bilde publisert på Twitter, kommer det fram at noen har vært på besøk hos familien Brynhildsen natt til mandag.

"Her bor en judas", lyser det opp fra et stort banner.

Det får Stabæk som klubb til å reagere.

– Som klubb synes vi dette er veldig uheldig. Dette er en reaksjonsform vi ikke støtter i det hele tatt. Ola er en ting, men dette er jo særdeles lite hyggelig for hele familien. Stabæk som klubb tar avstand fra dette, sier Stabæks daglige leder Jon Tunold.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har forståelse for frustrasjonen til Stabæk-supporterne. Men han er likevel lite imponert over måten de har reagert på.

– Jeg har forståelse for at fotball er styrt av følelser, men de som har gjort dette kan neppe ha tenkt seg veldig godt om. Det er i alle fall ikke den riktige måten å gjøre det på, sier han.

TV 2 får bekreftet at bildet stammer fra huset der moren til Ola Brynhildsen bor.

– Jeg har snakket med Stabæk Support og gitt beskjed om hva vi synes om det. Men dette er jo ikke Stabæk Support som har gjort - dette er det nok noen enkeltsupportere som står bak, sier Tunold.

Bjørnar Posse Sandboe i Stabæk Support har ikke besvart TV 2s henvendelser mandag.

Har forståelse for at han ønsker å gå til Molde

Allerede i forrige måned skrev TV 2 at Ola Brynhildsen hadde vært på besøk hos Molde. Denne helgen bekreftet Stabæks daglige leder Jon Tunold til Nettavisen at Brynhildsen har gitt beskjed om at han vil til Molde dersom karrieren skal fortsette i Norge.

I dag, mandag, kom altså bekreftelsen på at Brynhildsen går til Molde.

– Ola er i sin fulle rett til å gå til Molde. Vi har i lang tid forsøkt å forhandle med han. Vi har hatt stor tro på Ola, og ønsket å ha han med videre. Men dessverre fikk vi det ikke til, sier Jon Tunold.

– Stikker det ekstra dypt at han går til nettopp Molde?

– Vi hadde håpet at han skulle gå til en utenlandsk klubb, det er det ikke tvil om. Men det er Olas valg. Vi må ha respekt for valget han har tatt og skal behandle han som en vanlig ansatt inntil han er ferdig hos oss, sier Tunold.

Jesper Mathisen har forståelse for Brynhildsens overgang.

– Ola Brynhildsen er en av de mest spennende spillerne i Norge. Jeg ser på det som helt naturlig at han vil ta et steg videre. Stabæk er gode på å utvikle spillere, det vil de alltid være, men at han ønsker seg til Molde har jeg faktisk forståelse for. Molde har vist seg som en god klubb til å utvikle spillere og jeg ser på det som et naturlig steg for han videre, sier Jesper Mathisen.

Ola Brynhildsen har ikke besvart TV 2s henvendelser mandag, men sier følgende til Moldes hjemmesider:

– Jeg gleder med til å spille for Molde Fotballklubb, det blir stort. Gleder meg til å møte gutta og vi kommer til å ta Eliteserien med storm i år også.