Premier League-klubbene fortsatt enige om at sesongen skal fullføres

Fredagens videokonferanse mellom Premier League-klubbene endte med fortsatt enighet om at sesongen skal spilles ferdig. Viktige vedtak må vente.

 Foto: Paul Ellis
Foto: Paul Ellis

Klubbene hadde allerede berammet et nytt møte kommende torsdag, ettersom britiske myndigheter før den tid skal legge fram en tidsplan for gjenåpningen av samfunnet. Først når det er gjort kan man legge mer konkrete planer om hvordan sesongen skal avsluttes.

Fredagens møte varte i nesten fire timer og endte med en resolusjon om at sesongen skal fullføres så lenge myndighetenes tiltak mot koronaviruset gjør det mulig. I dag har også klubbene i Serie A i Italia sagt det samme.

Under møtet diskuterte man ifølge britiske medier å spille de 92 gjenstående seriekampene på opp til ti ulike nøytrale arenaer under svært strenge smitteverntiltak. Blant annet skal alle spillere testes to ganger i uken.

Diskuterer gjenåpning

Storbritannias kultur- og idrettsminister Oliver Dowden tvitret fredag at det nettopp er avholdt et første møte for å planlegge gjenstarting av eliteidrett uten tilskuere.

– Dette vil skje når, og bare når, det ifølge medisinsk ekspertise er trygt å gjøre det. Det er mye å vurdere, men i dag begynner vi å forsere planleggingen, skrev han.

Klubbene har en ambisjon om å være tilbake i full trening innen 18. mai, men det avhenger av at myndighetene gir sin velsignelse, og det er uklart om den vil gis i tide.

Opprykksplan

Gjenstående seriekamper i Premier League, de tre divisjonene i English Football League og kvinnenes superliga planlegges avviklet uten tilskuere.

Ligaen har ifølge britiske medier diskutert hvordan opprykk skal ordnes dersom man ikke kan fullføre serien. The Guardian skriver at man i mesterskapsserien heller mot å la Leeds og West Bromwich, som ligger på de to første plassene, rykke opp til Premier League, mens det selv ved avbrutt serie skal avvikles opprykkssluttspill mellom lagene som ligger på plassene tre til seks. I så fall blir semifinalene Fulham – Preston og Brentford – Nottingham Forest.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2