Carlsen vant intens duell

Magnus Carlsen kom skjevt ut i duellen mot Ian Nepomnjasjtsjij i onlineturneringen i sjakk tirsdag. Så slo han tilbake, og vant etter armageddon.

Både den norske verdensmesteren og Nepomnjasjtsjij hadde to poeng etter fire hurtigsjakkpartier. Dermed gikk kampen til armageddon-avgjørelse.

Der rant tiden ut for russeren, og Carlsen kunne innkassere seieren.

Dermed slo nordmannen tilbake etter søndagens overraskende tap for nederlandske Anish Giri.

Carlsen avslutter de innledende rundene i Magnus Carlsen Invitational mot Ding Liren torsdag. Nordmannen leder sammenlagt og er allerede klar for semifinale.

– Jeg er ganske lettet etter nok en veldig tvilsom dag, sier Carlsen til TV 2.

– Jeg tror ikke det har så mye å si hvem jeg møter i semifinalen, men jeg har lyst til å vinne alt jeg stiller opp i. Så jeg kommer definitivt til å prøve å slå Ding Liren på torsdag.

Duellen mot Nepomnjasjtsjij kunne knapt startet verre for Carlsen. Med hvite brikker havnet 29-åringen raskt på defensiven i det første partiet og klarte aldri å utjevne stillingen. Dermed gikk Nepomnjasjtsjij i en tidlig ledelse.

– Det er fullstendig hodemist. Jeg sitter i seks minutter og greier ikke å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg husket det ikke. Hodet mitt var bare helt blankt. Så det var fryktelig dårlig, sier Carlsen.

LEDER: Magnus Carlsen topper tabellen i sin egen turnering.
LEDER: Magnus Carlsen topper tabellen i sin egen turnering.

Parti nummer to ble så en berg-og-dalbane av sjeldent merke. Carlsen var en periode ille ute og så ut til å være på vei mot et nytt tap, men snudde stillingen og sto plutselig til klar seier. Så fulgte en grov feil 29-åringen oppdaget umiddelbart etter å ha gjort trekket.

Forbannet

Kroppsspråket i sekundene som fulgte sa det meste om følelsene som raste rundt i verdensmesterens kropp. En åpenbart forbannet Carlsen slo flere ganger oppgitt ut med armene over egen bommert.

Den ga Nepomnjasjtsjij en vei inn igjen i partiet, som til slutt endte i remis.

– Det var fryktelig surt. Ikke bra. Jeg rotet bort muligheten, sier Carlsen.

I parti nummer tre hadde Carlsen tilsynelatende langt bedre kontroll hele veien og tok til slutt en sikker seier. Parti nummer fire endte i remis.

Millionpremie

De fire beste spillerne går deretter til semifinale. Videre avsluttes turneringen med kamp om 3.-plass og finale.

Den samlede premiesummen i Magnus Carlsen Invitational er på formidable 2,55 millioner kroner. Vinneren stikker av med rundt 700.000 kroner.

Turneringen avsluttes 3. mai.

(©NTB/TV 2)