GJENNOMBRUDDET: Billy Gilmour strålte for Chelsea da Adam Lallana (i bakgrunnen) og Liverpool ble sendt ut av FA-cupen.
GJENNOMBRUDDET: Billy Gilmour strålte for Chelsea da Adam Lallana (i bakgrunnen) og Liverpool ble sendt ut av FA-cupen. Foto: Ian Walton

Stjerneskuddets (18) ukjente fortid: – Jeg trodde det var spøk

Chelsea-spiller Billy Gilmour (18) har fått høre det av kameratene etter at han stilte opp som modell for Burberry.

Billy Gilmour har fått sitt gjennombrudd for denne våren, og TV 2s fotballekspert Brede Hangeland mente at Chelseas supertalent så ut som en komplett midtbanespiller etter å ha storspilt mot Liverpool og Everton.

Men lenge før den unge skotten dominerte midtbanen mot Premier League-lag, gjorde han seg kjent på andre måter. I 2017 var han modell for det engelske klesmerket Burberry, kjent for sitt rutete tartanmønster.

– Det var fint, men jeg har blitt litt ertet for det, sier han lattermildt til Football Daily.

Det startet med at Gilmour fikk en telefon fra agenten, som hadde fått en henvendelse fra Burberry. De ønsket unggutten som modell.

– Faren min ringte og spurte hva jeg tenkte. Jeg spilte med og sa «ja, selvfølgelig», forteller han.

– Så ringte agenten min igjen og ba meg møte opp hos Burberry dagen etter. Jeg lurte på hvorfor. «Du skal gå modell for dem. Fortalte ikke din far det?». Jeg trodde det var en spøk, fortsetter han.

Det ble et par oppdrag for det engelske klesmerket.

– Jeg skulle reise hjem fra Heathrow eller Gatwick. På vei mot flyet mitt gikk jeg forbi en Burberry-butikk og så meg selv på reklameplakaten. Jeg måtte ta et bilde og sende til faren min, sier Gilmour til Football Daily.

Billy Gilmour, som gikk fra Rangers til Chelsea som 15-åring sommeren 2017, har fått sju kamper for London-klubben denne sesongen. Unggutten er ventet å få debuten for Skottland så fort det kan spilles landskamper igjen.

Det er fortsatt usikkert når Premier League kan starte opp igjen.