TI ÅR: For ti år siden i Vancouver-OL fikk Hege Bøkko gjennombruddet sitt.
TI ÅR: For ti år siden i Vancouver-OL fikk Hege Bøkko gjennombruddet sitt. Foto: Geir Olsen

Hege Bøkko legger opp

Hege Bøkko gjør som storebror Håvard og legger opp.

– Det er rett og slett manglende motivasjon over tid som er grunnen til at jeg velger å legge opp. I desember følte jeg meg veldig ferdig, men det fristet med et VM. Opplegget som ble lagt frem motiverte meg, men det tok ikke lang tid før motivasjonen sluknet, sier Bøkko til TV 2.

Det var VG som var først ute med nyheten.

28-åringen var 18 år gammel da hun fikk sitt gjennombrudd i Vancouver-OL i 2010. Nå gjør hun som storebror Håvard, som valgte å legge skøytene på hylla i februar.

Hun var selv til stede i Vikingskipet på Hamar da storebroren Håvard Bøkko la opp i februar.

– Det var en veldig vemodig helg i Vikingskipet. Jeg visste nok innerst inne at det også var mitt siste stevne. Men jeg hadde ikke bestemt meg der og da, sier hun.

Nå håper hun å få en jobb innenfor det hun har utdannet seg til.

– Hele verden er jo satt på pause. Det å legge opp nå er nok ikke helt optimalt med tanke på jobbmarkedet. Men jeg håper jeg kan få jobbet innenfor det jeg er utdannet som, folkehelse. Å hjelpe mannen i gata med å oppnå personlige mål. Det er jo ofte sånn at når en dør lukkes, så åpnes nye, sier Bøkko til TV 2.

Bøkko kan se tilbake på en innholdsrik karrière, men drømmen om medalje i OL eller VM klarte hun ikke.

– Jeg nådde aldri drømmen om medalje i OL og VM, men jeg har opplevd mye og er stolt av det. Tiendeplassen i Vancouver var stort, da hadde det vært så mye i forkant om sparkingen av Peter Mueller. Håvard tok medalje og jeg en overraskende tiendeplass. Også var VM i Calgary stort, med amma og pappa på tribunen og en femteplass og norgesrekorder, sier hun til Hallingdølen.