PÅVIRKES: Det er ikke sikkert Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan gjøre alle stjernekjøpene de hadde tenkt til sommeren, sier Manchester United-direktør Ed Woodward på et fanforum.
PÅVIRKES: Det er ikke sikkert Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan gjøre alle stjernekjøpene de hadde tenkt til sommeren, sier Manchester United-direktør Ed Woodward på et fanforum. Foto: Reuters / AFP

United-direktøren med nedslående melding til alle som vil ha kjøpefest

Koronakrisen kan få konsekvenser for Manchester United på overgangsmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har uttalt at klubben står klar til å forsterke stallen i sommer, og at United kan være i stand til å utnytte koronasituasjonen.

Harry Kane, Jadon Sancho, Jack Grealish og Saúl Ñíguez er bare noen av stjernene som har vært koblet til Manchester United.

Men nå kommer Manchester United-direktør Ed Woodward med en nedslående melding til alle som håper på kjøpefest til sommeren.

– Spekulasjoner rundt overganger for hundrevis av millioner pund for enkeltspillere til sommeren er å ignorere realitetene som sporten står overfor, er Wooward sitert på av blant andre BBC og The Guardian under et fanforum fredag.

– Prioriterer alltid lagets suksess, men ...

Manchester United-direktøren forsikrer imidlertid at klubben står robust økonomisk gjennom den vanskelige koronakrisen.

– Det bør ikke være noen tvil om omfanget av utfordringene alle i fotballen står i. Det kan hende at det ikke blir «business as usual» for noen klubber, inkludert oss selv, på sommerens overgangsmarked, sier Woodward.

– Vi prioriterer alltid lagets suksess, men vi er nødt til å se hvordan dette påvirker hele fotballindustrien, når det overgangsvinduet blir lagt og det store økonomiske bildet før vi kan snakke om å vende tilbake til normale tilstander, fortsetter den utskjelte Manchester United-sjefen.

Det er mulig at sommerens overgangsvindu vil bli flyttet i påvente av at sesongene skal bli ferdigspilt.

Muligens tilbake på trening i mai

Det er fortsatt usikkert når Premier League kan starte opp igjen. Ole Gunnar Solskjærs assistent Kieran McKenna uttalte denne uken at de håper å kunne starte opp med treninger igjen i mai, men at de jobber med flere planer.

– Vi gleder oss til å se laget til å se laget på banen så fort vi får beskjed om at det er trygt. Det kan være at vi må spille bak lukkede dører i starten, så fotballen vil ikke være helt tilbake til det normale før supporterne igjen kan ta plass på tribunen, sier Ed Woodward.

Manchester United ligger på femteplass i Premier League med tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass når ni kamper gjenstår. Femteplassen kan gi Champions League om utestengelsen av Manchester City opprettholdes.

Solskjærs menn er også i kvartfinalen i både FA-cupen og Europaligaen.