Magnus Carlsen Invitational ser du hver dag på TV 2 Sumo.
Magnus Carlsen Invitational ser du hver dag på TV 2 Sumo. Foto: TV 2

Leken Carlsen imponerte på ny

Magnus Carlsen virker nærmest utilnærmelig og tok sin fjerde seier av fire mulige da Maxime Vachier-Lagrave ble feid av brettet i fredagens onlineturnering.

Tre greie remisoppgjør og en overbevisende seier med hvite brikker i det tredje partiet gjorde at Carlsen tok det som virket som en enkel 2,5-1,5-seier mot hans franske kamerat Maxime Vachier-Lagrave.

Dermed topper verdenseneren fortsatt i sin egen Magnus Carlsen Invitational.

TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer roste Carlsens åpningsforberedelser.

Etter friske takter i begge de to første partiene, først med hvite brikker og deretter med svarte, var det en leken Carlsen i hvitt i det tredje partiet.

Med minimum remis i det fjerde partiet ville det bli seier for Carlsen, og det var nettopp det som skjedde. Carlsen sikret seg inn til kampens tredje remis.

Ga opp

Det var det tredje partiet som vakte mest oppmerksomhet. Da storspilte nordmannen og avgjorde allerede etter 32 trekk.

– Vachier-Lagrave bare ga opp, sa Jon Ludvig Hammer i TV 2s sending.

– Veldig kreativt, fulgte Hans Olav Lahlum opp om Carlsens spill.

Seieren i det tredje partiet lå litt i kortene, for Carlsen hadde spilte bra i begge de to første partiene også selv om det ble remis i begge.

Carlsen tok kommandoen og regjererte i begge de to første partiene, men franskmannen rodde seg i land med godt forsvarsspill.

Beviste

I det tredje partiet klarte han ikke det, og verdens beste sjakkspiller beviste igjen hvorfor han topper verdensrankingen.

Magnus Carlsen slo verdenstoer Fabiano Caruana (USA) 3-1 i forrige kamp. I de to første kampene ble det seier over Hikaru Nakamura (USA) og Alireza Firouzja (Fide).

Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier. Ved uavgjort kåres en vinner gjennom armageddon. De fire beste etter grunnspillet går til semifinaler.

(©NTB)