Fotballpresident Terje Svendsen ber myndighetene se alvoret.
Fotballpresident Terje Svendsen ber myndighetene se alvoret. Foto: Terje Pedersen

Presser politikerne: – Uten toppkamper i 2020 settes hele fotballbransjen på spill

Norges Fotballforbund ytret stor bekymring for fotballen på et pressetreff torsdag.

Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt kom torsdag med siste nytt om korona-situasjonen i fotballen.

– Uten toppkamper i 2020 så settes hele fotballbransjen på spill, understreker Svendsen.

Store økonomiske tap

Både økonomiske tap og tap av arbeidsplasser kan bli følger dersom man ikke får i gang fotballen i år. Fotballen omsetter for nærmere tre milliarder i året, og tapene er allerede store.

Svendsen forteller at flere toppklubber ikke vet hvordan de skal betale regningene i slutten av mai.

Blant annet følger NFF utviklingen i Europa for å se på mulige løsninger for oppstart. Å spille uten publikum er av mulighetene som diskuteres.

– Vårt klare mål er å fullføre sesongen, informerer Svendsen.

Generalsekretær Bjerketvedt informerte om at ingen datoer er fastsatt på nåværende tidspunkt.

– Vi har startet et arbeid som forhåpentligvis ender opp med nettopp det. Dette handler om fotball, men også om idretten som sådan. At vi begynner å tenke annerledes om hvordan vi i denne unntakstilstanden og spesielle situasjonen kan begynne å iverksette aktivitet igjen, sier Bjerketvedt.

NFF er i tett dialog med folkehelseinstituttet.

Presser politikerne

NFF fokuserer nå på at aktiviteten kan komme i gang igjen, og at klubbene skal klare å holde seg i live gjennom koronakrisen.

– Vi må slutte med praten og utøve et politisk press, slik at vi får politikere som etablerer pakker som treffer idretten, og fotballen som desidert er størst innad idretten, sier fotballpresidenten.

NFF mener at myndighetene bør etablere kompensasjonsordninger, der breddefotballen og toppfotballen bør få 300 millioner hver.