NY SPILLER: Mohamed Ofkir (til venstre) signerte for Sarpsborg 08 før sesongen. Her fra treningskampen mot Göteborg i februar.
NY SPILLER: Mohamed Ofkir (til venstre) signerte for Sarpsborg 08 før sesongen. Her fra treningskampen mot Göteborg i februar. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Gamleklubben slått konkurs: – Jeg ble litt sjokkert

Sarpsborg 08-spilleren Mohamed Ofkirs tidligere klubb degraderes til fjerdedivisjon i Belgia.

– Det er synd. Ingen klubber fortjener det, slår Ofkir fast overfor TV 2.

Han ble hentet til belgiske Sporting Lokeren vinteren 2017, før han vendte tilbake til Norge og Sandefjord drøyt ett år senere.

Mandag ble den belgiske klubben erklært konkurs. Dermed venter fjerdedivisjonsspill når fotballen kan gjenopptas etter koronakrisen.

Klarte ikke å betale lønninger

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau hadde Lokeren opparbeidet seg en gjeld på rundt 55 millioner kroner. Klubbleder Louis de Vries bekrefter mandag overfor flere belgiske medier at klubben er konkurs.

Manglende inntekter under koronakrisen gjorde det umulig å opprettholde driften, skriver avisen Het Laatste Nieuws. Blant annet skal klubben ikke ha hatt mulighet til å betale spillerne lønn.

Lokeren har ikke bare slitt økonomisk, men også sportslig den siste tiden. Klubben rykket ned fra den belgiske toppdivisjonen i fjor, og skulle dessuten spille nedrykksomspill fra B-ligaen denne våren. De kampene blir ikke noe av som følge av virussituasjonen.

Ofkir merket ikke noe til økonomiske problemer da han spilte i klubben for to år siden.

– Jeg opplevde ikke noe sånt. Alt var riktig, og alt av lønninger og så videre gikk problemfritt. Jeg hørte ikke om noen tilfeller før jeg kom, og heller ikke etter jeg dro. Ikke før nå, så jeg ble litt sjokkert, sier den 23 år gamle kantspilleren.

Eierskifte

Siden Ofkir dro, har klubben vært gjennom store omveltninger. Derfor har han ikke snakket med noen av spillerne etter at den nedslående beskjeden kom.

– Faktisk ikke. De fleste har dratt, forteller han.

– Jeg kom dit i 2017, og tre-fire år før det vant de cupen. Så det er en bra og stor klubb, men kanskje gått litt nedover i det siste. Det har vært eierskifte også, og noen nye folk inn og ut. Det var en bra og fin klubb, så jeg får håpe det ikke tar altfor lang tid før de er tilbake der de hører hjemme, fortsetter Sarpsborg-profilen.

Lokeren ble etablert gjennom en sammenslåing av klubbene Standard og Racing Lokeren i 1970. Klubben har andreplass fra 1981 som beste prestasjon i ligaen. Lokeren vant den belgiske cupen i 2012 og 2014, og spilte europaligafotball så sent som høsten 2014.

Trond Sollied var trener for klubben i 2018/19-sesongen, men han fikk sparken etter tre måneder i jobben. Petter Rudi, Geir Ludvig Fevang og Vegard Braaten er andre nordmenn som har spilt for klubben.

(©NTB/TV 2 Sporten)