KLAPPER: Paul Pogba takker fansen etter Champions League-kampen mot Juventus i 2018.
KLAPPER: Paul Pogba takker fansen etter Champions League-kampen mot Juventus i 2018. Foto: Antonio Calanni

Fansen er splittet om Pogba: – Mange ville rynket på nesen, men...

Nå kan det bli ny kontrakt for Paul Pogba.

Paul Pogbas andre periode i Manchester United har vært både turbulent og hendelsesrik.

Franskmannen ble på et tidspunkt kalt «et virus» av daværende manager José Mourinho, men var en av de virkelig ledestjernene da Ole Gunnar Solskjær først tok over som vikarmanager.

Siden den gang har skadeproblemene tårnet seg opp for 27-åringen, samtidig som uroen utenfor banen har vedvart, mye takket være hans agent Mino Raiola gjentatte utspill.

Endrede tider

Rykteflommen rundt Pogba har egentlig aldri avtatt, og at han skulle forlate Manchester United i sommer virket på et tidspunkt nesten selvsagt.

FOTBALLEKSPERT: Guillem Balagué følger internasjonal fotball svært tett. Her er han i samtale med Diego Maradona.
FOTBALLEKSPERT: Guillem Balagué følger internasjonal fotball svært tett. Her er han i samtale med Diego Maradona. Foto: Raad Adayleh

Det gjør det imidlertid ikke lenger, mener TV 2s ekspert Guillem Balagué. For viruspandemien har gjort et stort innhugg i potensielle klubbers overgangsbudsjett. Balagué mener at en klubb som Real Madrid – som er blitt sterkt koblet til Pogba tidligere – rett og slett ikke kan ta seg råd til å prioritere en overgang for franskmannen i dagens situasjon.

Det forstår Pogba også skriver Balagué i sin blogg på tv2.no:

«Vi kommer til å få et kjøpernes market, og ikke mange klubber kommer til å være villige eller i stand til å ta den typen økonomiske tap.

Med det i bakhodet, etter alle de harde ordene og beskyldningene, passer det nå alle parter å oppføre seg som voksne og sette seg ned og diskutere mulighetene for en ny kontrakt for Paul Pogba i Manchester United. For første gang på lenge lytter endelig Mino Raiola og Pogba.»

– Vi har sett at vi klarer oss uten ham

Samtidig hadde Manchester United en sterk oppadgående kurve den siste tiden før all fotball ble satt på vent grunnet covid-19-viruset. Mye takket være gode investeringer forrige sommer, og Bruno Fernandes' inntog i januar. Mens spørsmålet tidligere har vært om Pogba trenger Manchester United, er det store spørsmålet nå hvorvidt de trenger ham.

Ja, men det kommer an på visse betingelser, er svaret til Dag Langerød, ansvarlig redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

– Vi har sett denne sesongen at vi til en viss grad klarer oss uten ham. Men ingen er i tvil om at han er en fantastisk fotballspiller når han vil og er skadefri. Det er komplisert, men han må faktisk bestemme seg. Det verste som kan skje er at det vil bli enda mer Mino Raiola i fokus og enda mer rykteflom. Vi har hentet spillere den siste tiden som faktisk vil være her og som ikke bringer med seg uro. Fansen er lei av alt bråket som følger med Paul Pogba, sier Langerød til TV 2.

Mener Pogba må bestemme seg

Langerød tror fansen er veldig splittet når det kommer til Paul Pogba. Noen mener han bringer med seg mer støy og uro enn hva godt er, mens andre tror han kan slå ut i full blomst og bli en viktig del av Solskjærs Manchester United.

Selv mener Langerød at Pogba har en mulighet til å stilne kritikerne, hvis han selv vil.

– For meg er det to alternativer. Det ene er at han skriver under en ny kontrakt og signaliserer til alle, både fans og andre klubber, at han ønsker være her. Hvis ikke må han nesten selges.

– Men hvis han skriver under, så vil det være en stor statement fra hans side, korona eller ikke.

United-redaktøren er enig med Balagué og mener sjansen for at Pogba blir værende i klubben har økt betraktelig den siste tiden.

– Jeg blir ikke overrasket om han skriver under. Jeg ville sett på det som noe positivt. Uansett hvilken ballast han kommer med. Vi fotballfans er raske til å fordømme, men det eneste vi egentlig vil er at Pogba skal spille bra for United.

– Mange fans vil rynke på nesten, men Solskjær vil utvilsomt se på det som en stor skalp hvis han klarer å få Pogba til å skrive under. Solskjær har hele tiden vært positiv og snakket ham opp.