Tour-rytteren ble kvestet i piggtrådgjerde. Så opplevde han noe verre

Den nederlandske ulykkesfuglen var gjest i TV 2-program og snakket om hvordan han nå ser på ulykken.

Syklisten Johnny Hoogerland (36) opplevde marerittet da han ble sendt ut i et piggtrådgjerde av en fransk tv-bil underveis på den 9. etappen av Tour de France 2011.

Bilen svingte inn i veibanen for tidlig og meide ned Juan Antonio Flecha fra siden. Han gikk i asfalten og sendte samtidig Hoogerland i grøften. Begge rytterne kom seg på sykkelen igjen, men måtte sys og bandasjeres.

Hoogerland sikret seg nok poeng underveis til å ta klatretrøyen. På podiet trillet tårene.

Øverst kan du se hva Hoogerland sier om hendelsen nå

Stygg ulykke i 2013

I et intervju med Cycling Weekly forteller Hoogerland at piggtrådulykken satte sine spor, men det var en hendelse to år seinere som virkelig ble karrieretruende.

Hoogerland var på tur med kona like utenfor Benidorm. Syklisten hadde leid en motorsykkel. Planen var at kona skulle kjøre motorpes for at nederlenderen skulle komme i form til Tour Méditerranéen.

– Jeg kjørte utfor slik jeg alltid hadde gjort, men en bil rygget ut fra oppkjørselen sin og ut i veibanen min. Han ble blendet av solen. Jeg kom i 55-60 km/t og hadde ikke sjans til å unngå å krasje, sier han.

– Det var forferdelig. Fem ribbein knakk, fem skiver i ryggen ble ødelagt, noen av ribbeina gikk gjennom lungene og leveren ble skadet. Jeg lå fem dager på intensiv-avdelingen og 15 dager på sykehus totalt. Det var faktisk mye verre enn det som skjedde i Touren, forteller han.

Hoogerland var tilbake på sykkelen noen måneder seinere, men han følte seg ikke bra.

Vennskapet med Flecha

Plutselig snudde det. Hoogerland fikk en opptur mye takket være hans nye lagkompis Juan Antonio Flecha, samme mann som var involvert i den grusomme piggtråd-ulykken to år tidligere. Flecha inviterte Hoogerland til en mini-treningsleir ved huset sitt i Pyreneene. Det gjorde underverker. Hoogerland fikk troen tilbake, og 133 dager etter den karrieretruende ulykken ble han nederlandsk mester, 23 sekunder foran Tom Dumoulin.

– Jeg kjente ikke Flecha skikkelig før piggtråd-krasjen, men i 2013 var vi på samme lag. Det var ganske rart at vi begge var involvert i krasjen og så ble lagkompiser. Vi hadde pratet om ulykken før vi ble lagkompiser - hvordan vi hadde valgt å takle det og hvordan han taklet skadene sine - men ikke så mye. Men for å være ærlig var jeg alltid redd når jeg syklet etter at jeg krasjet i Spania. Jeg hadde så mye smerter de to første ukene at det var noe som skjedde i hodet mitt, sier han.

Nå bor Hoogerland og kona i Østerrike. De har to små barn som snakker flytende tysk og engelsk. Sammen driver paret et gjestehus med 35 sengeplasser. Korona-krisen setter sine spor, men ikke så dype som de to fryktelige ulykkene som preget Hoogerlands karriere.