NØKKELSPILLER: 30 år gamle Aubameyang har scoret nesten halvparten av Arsenals ligamål denne sesongen.
NØKKELSPILLER: 30 år gamle Aubameyang har scoret nesten halvparten av Arsenals ligamål denne sesongen. Foto: Frank Augstein

Fotballpresident ber Aubameyang komme seg bort fra Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang bør sikte høyere, mener han.

Mens stjernespissen fra Gabon kjemper i toppen i kampen om toppscorertittelen, har laget hans skuffet stort i Premier League.

Arsenal ligger på niendeplass, og har åtte poeng opp til byrival Chelsea på fjerdeplass.

I tillegg er de slått ut av Europaligaen. Dermed ser det bekmørkt ut med tanke på Champions League-plass neste sesong.

Arsenal-stikk

Fotballpresidenten i Gabon, Pierre Alain Mounguengui, mener at det er på tide for landets største stjerne å se seg om etter en ny klubb.

– Jeg vil ikke si at Arsenal ikke er en ambisiøs klubb, men de har ikke like store ambisjoner som enkelte klubber i Europa, slik jeg ser det. Så hvis Pierre kunne fått seg en kontrakt med en mer ambisiøs klubb, ville han definitivt ha funnet seg til rette, sier han til ESPN.

– Rådet jeg gir til ham, er å fortsette som han gjør og å tiltrekke seg oppmerksomheten til de største og mest ambisiøse klubbene, fortsetter Mounguengui.

Troféfattig

De eneste trofeene Aubameyang har vunnet, er den franske ligacupen med Saint-Étienne og den tyske cupen med Borussia Dortmund.

Samtidig har han vært blant sine lags aller viktigste spillere. Denne sesongen har han scoret 17 mål for Arsenal – 43 prosent av lagets scoringer i Premier League. På individuelt plan er han blitt toppscorer i Premier League og Bundesliga, samt blitt kåret til årets spiller i Afrika.

Fotballpresidenten mener at tiden er moden for å vinne større trofeer.

– Alle gabonere synes Aubameyang er på et nivå hvor han kan avslutte karrieren i en stor klubb. Og – først og fremst – utover alle individuelle utmerkelser, å vinne en stor turnering, sier han.

– Nå er han i Arsenal. Og han har ikke vunnet noe der, så det er kollektiv svikt, tilføyer fotballpresidenten.

Artetas klare melding

Skulle han ønske seg til en annen klubb, begynner det å haste. Aubameyang fyller 31 år i juni. Da har han også ett år igjen av kontrakten med «The Gunners.» Han er blitt koblet til klubber som Inter og Barcelona.

Får manager Mikel Arteta siste ord i saken, kan imidlertid Arsenal-fansen puste lettet ut.

– For meg er det veldig enkelt. Jeg vil beholde ham for enhver pris, sa Arteta, ifølge BBC, før Premier League ble satt på vent av koronaviruset.