HOCKEYFAMILIEN I SORG: Colby Cave er død etter hjerneblødning.
HOCKEYFAMILIEN I SORG: Colby Cave er død etter hjerneblødning. Foto: Gene J. Puskar

NHL-spiller Colby Cave (25) er død

Colby Cave (25) døde etter hjerneblødning.

NHL-klubben Edmonton Oilers bekrefter lørdag ettermiddag at Colby Cave er død etter å ha blitt rammet av hjerneblødning.

– Det er med stor sorg vi deler nyheter om at vår Colby Cave gikk bort denne morgen. Jeg (Emily) og våre familier er i sjokk, men vår Colby var dypt elsket av oss, familien, venner, hele hockeysamfunnet og mange flere. Vi takker alle for deres bønner i denne vanskelige tiden, skriver kona Emily Cave i en åpent brev på klubbens nettsider lørdag.

Cave har spilt 67 NHL-kamper for Boston Bruins og Edmonton Oilers, men har den siste tiden figurert for Oilers' farmerlag Bakersfield Condors i AHL. Han ble innlagt på sykehus med hjerneblødning tirsdag, og tilstanden hans er kritisk, skriver Reuters.

Denne sesongen spilte Cave elleve kamper for Oilers, mens han primært figurerte for farmerlaget Bakersfield Condors i AHL.

Cave lå i koma da NHL-proffens kone, Emily Cave, åpenhjertig fortalte om situasjonen i et innlegg på sin Instagram-konto fredag.

På grunn av tiltakene som er iverksatt for å unngå spredning av koronaviruset, fikk hun ikke besøke mannen på sykehuset i Toronto.

– Colbys foreldre og jeg fikk se ham gjennom et vindu og snakke til ham med en walkietalkie i går kveld. Vi får ikke lenger lov til å være på sykehuset på grunn av covid-19-reglene. Vi aner ikke når vi får se ham igjen, skrev hun.