030731  Fotboll, Engelsk: Ole Gunnar Solskjaer, Manchester.
© Bildbyrån - Cop 4
Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i Chelsea.

Sammenligner norsk trio med Manchester United-legender

De norske Chelsea-proffene får gode skussmål av Englands landslagssjef.

Se onsdagens episode av «Mens vi venter på Premier League» på TV 2 Sumo.

Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten er alle sentrale brikker på et Chelsea-lag som jakter tittelen i The FA Women's Super League.

De ligger ett poeng bak ledende Manchester City, men har én kamp mindre spilt.

Onsdag var Phil Neville gjest i TV 2 Sumo-satsingen «Mens vi venter på Premier League.» Som sjef for det engelske kvinnelandslaget følger han ligaen tettere enn de fleste.

Han mener at den norske trioen har bidratt sterkt til Chelseas titteljakt, og skrur tiden tilbake til da han spilte for Manchester United.

Phil Neville var med på å sende Norge ut av VM i fjor, men er full av lovord om tre av nøkkelspillerne på det norske laget.
Phil Neville var med på å sende Norge ut av VM i fjor, men er full av lovord om tre av nøkkelspillerne på det norske laget.

– Jeg kan sammenligne det med da jeg spilte med Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Henning Berg. Det var tre fantastiske spillere, legender i Manchester United og som vant «The Treble» i 1999, sier Phil Neville.

Han mener at norske spillere har et fellestrekk.

– Kvalitetene de jeg spilte med hadde, og som jentene i Chelsea har, er at de er fysisk sterke, forstår kulturen og er fantastiske i og rundt garderoben, roser han.

Den engelske landslagssjefen beskriver Chelsea-jentene som kvalitetsspillere. Han trekker frem Reitens presise venstrefot, samt Mjelde og Thorisdottirs fysiske fortrinn.

– De tre spesielt har kommet inn og bidratt sterkt, mener Neville.

Som tilnærmet alle andre ligaer i Europa, aner ikke Chelsea-trioen når ligaen kan starte opp igjen. Neville opplyser at kvinnenes liga følger samme retningslinjer som herrenes Premier League. Den er utsatt på ubestemt tid.

– Vi savner fotball, men det viktigste av alt er sikkerheten. Forhåpentligvis kommer fotballen tilbake snart, sier han.