SKILTE VEIER: Philippe Coutinho dro fra Liverpool og Jürgen Klopp i januar 2018. Han slo aldri til i Barcelona, mens Liverpool har funnet Champions League og er på vei mot Premier League-tittelen for første gang på 30 år.
SKILTE VEIER: Philippe Coutinho dro fra Liverpool og Jürgen Klopp i januar 2018. Han slo aldri til i Barcelona, mens Liverpool har funnet Champions League og er på vei mot Premier League-tittelen for første gang på 30 år.

Klopp og Coutinho holder kontakten

Jürgen Klopp åpner opp om Philippe Coutinhos overgang til Barcelona og forholdet til den brasilianske stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philippe Coutinho var en favoritt på Anfield, men sommeren 2017 forsøkte han å presse gjennom en overgang til Barcelona.

Brasilianeren lyktes ikke først, men seks måneder senere slapp Liverpool ham til katalanerne for om lag 1,6 milliarder kroner.

– Jeg respekterte virkelig Coutinhos ønske fra første sekund. Jeg gjør ikke alltid det, men jeg følte at det kom til å bli vanskelig. Ikke fordi han signerte en ny kontrakt noen uker tidligere, men det hadde ikke vært noen annen klubb han hadde spurt om. De hadde ikke hatt sjanse, forteller manager Jürgen Klopp i «Pure Football Podcast».

– Vi er fortsatt venner

Liverpool-sjefen bærer ikke nag til Coutinho.

– Kommer du med 200 millioner, så har alle en sjanse. Prisen var god og han ville dra, så da gjør man handelen. Hadde han villet gå til Real Madrid for 40 millioner, ville det ikke vært en mulighet, sier han.

– Vi er fortsatt venner, og det er viktig. Vi kan ikke gjøre alle relasjoner når noen vil bort, og si at enten er du med oss eller så er du mot oss, sier Klopp.

Klopp forteller at en skade på Adam Lallana gjorde det vanskelig å miste også Coutinho sommeren 2017, og at det var derfor den lille teknikeren ble værende på Anfield frem til januar.

Coutinho slo imidlertid ikke til i Barcelona, og før denne sesongen gikk han på utlån til Bayern München. Det er høyst usikker hvor han spiller neste sesong, men journalistene tettest på Liverpool avviser en retur til Anfield.

– Jeg liker ham veldig godt

Klopp forteller at han fortsatt holder litt kontakt med sin tidligere elev.

– Selvfølgelig er vi i kontakt av og til. Spillerne har mer kontakt med ham. Han trenger ikke å ha så mye kontakt med meg, for vi jobbet ikke sammen så lenge. Jeg liker ham veldig godt, sier Jügen Klopp.

Coutinho har vunnet to La Liga-titler med Barcelona. Bayern München leder Bundesliga, som også er stoppet av koronaviruset.

Liverpool har nådd to Champions League-finaler etter at Coutinho forlot klubben. Én av dem er vunnet. I tillegg er klubben på vei mot sin første ligatittel på 30 år. Med ni kamper igjen av sesongen leder Liverpool ligaen med hele 25 poeng ned til Manchester City på andreplass.

Premier League er utsatt på ubestemt tid som følge av koronaviruset.