VIL IKKE MOTTA TITTELEN: Juventus ønsker ikke å bli kåret til Serie A-mester om sesongen avlyses.
VIL IKKE MOTTA TITTELEN: Juventus ønsker ikke å bli kåret til Serie A-mester om sesongen avlyses. Foto: Vincenzo Pinto

– Juventus vil nekte å motta tittelen om sesongen avlyses

Juventus leder Serie A, men har gjort det klart at de vil nekte å ta imot ligatroféet dersom resten av kampene denne sesongen avlyses.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser presidenten i Det italienske fotballforbundet (FIGC), Gabriele Gravina.

Maurizio Sarris Juventus leder Serie A kun ett poeng foran Lazio med 12 kamper igjen av sesongen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Belgia avlyste sin toppliga, og Club Brügge, som ledet serien, ble kåret til seriemester.

– Juventus vil ikke motta tittelen om sesongen avlyses
I Italia er det imidlertid uaktuelt å avlyse resten av kampene i Serie A.

– Vår topprioritet er å fullføre sesongen. Tanken vår er å starte opp igjen serien fra 20. mai, og spille kamper i juni og i juli, forteller Gravina.

– Det har til og med vært snakk om å spille sesongen ferdig i august og september. Det å bare avlyse og sette en strek over sesongen vil være veldig kompleks. Det vil for mange være en dypt urettferdig avgjørelse, og kan også få juridiske konsekvenser, sier den italienske fotballpresidenten, ifølge Reuters og ESPN.

Gravina opplyser at Juventus, som ledet Serie A før ligaen ble stoppet, har gjort det klart at klubben vil nekte å motta ligatittelen om sesongen skulle bli avlyst.

– Juventus har selv sagt at de vil nekte å motta tittelen om løsningen blir at sesongen avlyses, sier Gravina.

– Galskap om sesongen starter opp igjen
På grunn av den vedvarende spredningen av koronaviruset stengte Italia ned samfunnet de siste tre ukene. All sportaktivitet er forbudt frem til 13. april, men det er ventet at italienske myndigheter vil forlenge dette forbudet.

Over 115.000 mennesker har fått påvist smitte av koronaviruset i Italia, og hittil har 13917 mennesker mistet livet.

Brescias president Massimo Cellino er uenig med Det italienske fotballforbundet, og mener det ikke gir mening å fullføre Serie A-sesongen.

– Denne sesongen gir ikke mening lenger. Vi har stoppet, ingen lag vil vende tilbake som de var tidligere. Det kan bli spilt kamper foran tomme tribuner, men dette vil risikere helsen til utøverne. For meg er det å starte opp ligaen igjen fullstendig galskap, sier han til Gazzetta dello Sport.

– Om de (forbundet) tvinger oss til å spille, så er jeg villig til å ikke stille et lag på banen og heller tape 0-3 for ikke å ha møtt til kamp. Det vil jeg gjøre av respekt for innbyggerne i Brescia og alle som har mistet sine kjære, sier han.

Klubbene avventer
Serie A har vært på pause siden 9. mars, etter at italienske myndigheter beordret stopp i all idrettsaktivitet på grunn av spredningen av koronaviruset. Denne uken forlenget myndighetene et forbud mot all organisert treningsaktivitet i ti nye dager.

Alle 20 klubber var representert på videokonferansen fredag.

– Vi kommer til å avvente myndighetenes instrukser. Som før er vi åpne for å gjenoppta kampaktiviteten når de helsemessige forholdene tillater det. Vårt første og viktigste hensyn er til spillernes og andre involvertes helse, heter det i en uttalelse på ligaens nettsted.

Klubbene diskuterte situasjonen i lys av den felles uttalelsen fra Uefa, klubbforeningen ECA og ligaenes interesseorganisasjon European Leagues, der det sterkt oppfordres til å spille ferdig de nasjonale klubbturneringene.

– Vi fortsetter å vurdere ulike løsninger for Serie A i lys av utfordringene covid-19-pandemien gir på medisinsk, økonomisk, regulatorisk og sportslig nivå og med tanke på risikovurdering for klubber og ligaen, men de ulike scenarioer er fortsatt svært usikre, står det i uttalelsen.

Det gjenstår 12 serierunder i Serie A, i tillegg til fire utsatte kamper fra en tidligere runde. I tillegg ble cupturneringen avbrutt etter 1. kamp i semifinalene.

Tidligere fredag besluttet Premier League-klubbene å utsette videre spill i den engelske sesongen på ubestemt tid. Fra før var kampene satt på vent ut april måned.