TAR AVGJØRELSEN MED FATNING: Royal Antwerps Simen Juklerød
TAR AVGJØRELSEN MED FATNING: Royal Antwerps Simen Juklerød Foto: Royal Antwerp

Ligaen i Belgia stanses: – Rart hvis også andre ligaer bare sier sesongen er ferdig

Royal Antwerps Simen Juklerød har ingen problemer med at ligaen nå stoppes opp permanent. Han er imidlertid usikker på øvrige europeiske ligaer vil gjøre det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Belgias fotballiga anbefaler at resten av kampene i sesongen avlyses. Brügge blir seriemester, og ingen lag rykker ned, ifølge Het Laatste Nieuws.

Avisen skriver at det eneste som gjenstår før sesongen stoppes, er at generalforsamlingen i ligaen godkjenner styrets anbefaling. Det er trolig som en formalitet å regne.

Ligastyret opplyser blant annet at den har vurdert det slik at det er usannsynlig å spille fotballkamper igjen før 30. juni.

– Styret har enstemmig besluttet at det ikke er ønskelig å fortsette ligaen etter 30. juni. Som følge av de nevnte elementene, har styret formulert et enstemmig råd til generalforsamlingen om ikke å gjenoppta sesongen 19/20 og å akseptere den nåværende stillingen i ligaen som endelig resultat, heter det i en pressemelding på den belgiske ligaens nettsted.

FORNØYD: Simen Juklerød tar avgjørelsen om stanse ligaen med fatning.
FORNØYD: Simen Juklerød tar avgjørelsen om stanse ligaen med fatning. Foto: Royal Antwerp

Beslutningen om å stoppe fotballen i Belgia kan være den første i en lang rekke slike avgjørelser i Fotball-Europa. Per dags dato er alle europeiske ligaer utenom den hviterussiske stanset inntil videre.

– Vi hadde bare én kamp igjen av grunnspillet. Sluttspillet ville selvsagt gitt ti nye kamper, men det ville vært topp seks uansett, liksom. Det virket ikke sååå viktig, på en måte. Det er vanskelig å si, men jeg føler egentlig det var riktig beslutning her og nå, slår Antwerpens Simen Juklerød fast til TV 2 om beslutningen.

25-åringen er usikker på om andre ligaer i Europa vil gjøre som i Belgia, og altså bare avslutte sesongen.

– Jeg er usikker. Belgia er ikke det største landet og den største ligaen. For meg virker det litt rart hvis alle andre ligaer bare skal si at sesongen er ferdig, konstaterer han.

Det ligger an til at Brügge blir seriemester ettersom laget leder serien med klar margin. Waasland-Beveren ligger sist, men blir ikke flyttet ned en divisjon. Royal Antwerps cupfinale mot Club Brügge er det ikke tatt noen avgjørelse rundt.

Håper cupfinalen utsettes
Simen Juklerød tar beslutningen om å stoppe ligaen med fatning.

– Kvalik til europacup var målet før sesongen, og det har vi klart. Men det ville vært bedre med tredjeplass, såklart. Jeg tror vi hadde klart det i sluttspillet, sier Juklerød til TV 2.

Han håper fortsatt at cupfinalen kan bli spilt på en senere dato.

– Cupfinalen skulle egentlig vært spilt 22. mars. Det hadde vært en stor opplevelse, jeg har aldri spilt en cupfinale. Jeg tror komiteen fortsatt diskuterer hva som skal skje med cupfinalen. Uansett hva som skjer må vi bare akseptere det, sier han.

Juklerød håper nå å kunne reise hjem til Norge, etter at resten av kampene ble avlyst.

– Jeg skal sende melding til klubben i dag, om det er trygt å dra hjem. Vi har fram til nå fått beskjed om ikke å dra på flyturer, men nå er det jo en ny situasjon, poengterer han.

Mye alenetid
– Hvordan har dagene dine vært siden fellestreningene opphørte?

– Jeg har vært alene i leiligheten. Dama på telefon og fFcetime, masse venner som jeg spiller med på PlayStation og snakker med, men ellers er jeg alene. Jeg står opp, spiser, trener, slapper av, gamer litt, trener litt mer, og så er dagen ferdig. Ikke så veldig ulikt en vanlig dag for en fotballspiller, egentlig, he-he. Jeg er veldig mye inne, men man kan ikke gjøre så mye annet, svarer han.

Juklerød har kontrakt ut sommeren 2021, og sier klubben ønsker å forlenge. 25-åringen har spilt 14 av 29 seriekamper denne sesongen.

– Vi er diskusjon, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Nå får vi bli ferdig med koronakrisa, og så ser vi hva som skjer etter det.