Derfor droppet Glimt både lønnskutt og permitteringer

Som eneste klubb i Norge har Bodø/Glimt valgt å ikke endre på arbeidsforholdet til de ansatte. – Ikke sett et inntektsbortfall, sier daglig leder.

En rekke norske klubber har til nå valgt å permittere spillere. I Brann og Molde tar spillerne lønnskutt, mens i Rosenborg og Sarpsborg har man gitt spillerne ferie.

I Bodø har man valgt å verken permittere eller gi spillerne lønnskutt. Tidligere ble det kjent at NISO frykter at enkelte spillere på det høyeste nivået i norsk fotball vurderer å si opp kontrakten sin. Det slipper man altså i Bodø/Glimt.

Nok av arbeidsoppgaver

Ifølge daglig leder Frode Thomassen har ikke Glimt opplevd å se et vesentlig inntektsbortfall klubben har budsjettert med.

– I tillegg er våre vurderinger knyttet til at serien skal spilles i år, bare på en senere tidspunkt. Det er viktig for oss, sier Thomassen til TV 2.

Klubben har vurdert lønnskutt og permitteringer, men har valgt å utvide blant annet påskeferien.

– Vi har aldri vurdert å permittere våre spillere, sier han.

– Sett utenfra er vi en liten klubb med en liten administrasjon. For oss er det en annen hverdag, til forskjell fra de større klubbene. Vi har følt at vi kan ivareta arbeidsoppgavene vi har, men det har medført at vi må jobbe annerledes og tenke nytt. Vi opprettholder kvalitet i det vi gjør, innenfor andre rammebetingelser, sier Thomassen og fortsetter:

– For oss er det også viktig å vise til de ansatte vi er en trygg og god arbeidsplass, og at vi står sammen i tunge tider. Vi ønsker å synliggjøre for dem at vi står sammen i vanskelige tider. Samtidig er det viktig å følge med på samfunnet rundt oss.

– I fjor hadde dere et særdeles godt år, både sportslig og økonomisk. Er det en av grunnene til at dere ikke har måtte permittere eller ha lønnskutt?

– Det var et unntaksår. Vi har mål om å komme ut i et balanseresultat, og det er vanskelig å si noe om det allerede nå. Vi er på hver eneste dag, og justerer oss til samfunnet rundt oss. Det er mange momenter som spiller inn på hvilke tiltak vi iverksetter, sier han.

God dialog med spillerne

– Hvordan har dialogen vært med spillerne?

– Helt formidabel. Vi møter spillerutvalget jevnlig og drøfter ulike tiltak. Organisasjonen føler et felles ansvar, og spillerne har vært helt fantastiske. Vi står sammen, og går sammen i den krevende perioden vi nå står i, sier Thomassen.

Ulrik Saltnes sier klubben har vært flinke på å ha en god dialog med spillerne om hva som skjer, og det mener Saltnes er betryggende. Foto: Andreas Dahlmo
Ulrik Saltnes sier klubben har vært flinke på å ha en god dialog med spillerne om hva som skjer, og det mener Saltnes er betryggende. Foto: Andreas Dahlmo

Klare signaler fra ledelsen

Ulrik Saltnes (27) var en viktig bidragsyter til at Glimt tok sølvmedalje sist sesong. Han forteller til TV 2 at spillerne har hatt tanken om permittering og lønnskutt i bakhodet, men at de har fått klare signaler fra ledelsen.

– Jeg opplever at vi har blitt godt informert, og at vi er en prioritert gruppe. De strekker seg langt for at vi skal ha det så greit som mulig i en vanskelig tid, sier han.

– Hvordan har de siste ukene påvirket spillergruppen?

– Situasjonen har nok påvirket oss på lik linje med alle som er usikker på jobben sin, men vi satser på at ting går tilbake til normalen, sier 27-åringen.

Åpnet Aspmyra

Tidligere denne uken ble det kjent at klubbene, som har holdt stengt de siste ukene, kan starte opp igjen på smått vis, men med sterke restriksjoner.

Blant annet gjelder myndighetenes krav om at man bare kan være fem og fem i en gruppe.

Bodø/Glimt med gruppetreninger på Aspmyra.
Bodø/Glimt med gruppetreninger på Aspmyra.

Onsdag kjørte Bodø/Glimt i gang med treninger, og det løste man med å være fem og fem spillere på hver banehalvdel.

– Det fungerte godt, selv om det var litt amputert. Å være tilbake på feltet igjen føles godt ut, sier Saltnes til TV 2.

Også Patrick Berg var glad for å være tilbake på kunstgresset. I likhet med lagkompisen fra Brønnøysund synes han det fungerte godt, men påpeker at man er nødt til å følge de strenge restriksjonene som er blitt gitt.

– Vi har et samfunnsansvar vi må ivareta som alle andre, og vi gjør det vi blir bedt om, sier han til TV 2.