BRENNHET: Erling Braut Haaland har bøttet inn mål for RB Salzburg og Dortmund denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
BRENNHET: Erling Braut Haaland har bøttet inn mål for RB Salzburg og Dortmund denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Dortmund-legenden om Haaland: – Et lykketreff

Dortmund-legenden Karl-Heinz Riedle ser kun tre spisser som holder nivået til Erling Braut Haaland nå: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski.

54 år gamle Riedle, som skrev navnet sitt inn i Borussia Dortmund-historien med gullskrift da han avgjorde mesterligafinalen i 1997, både hyller og advarer nordmannen i et ferskt intervju med tyske Sportbild.

Haaland har øst inn mål siden overgangen fra Salzburg og med enkelhet tatt nivået i Bundesliga.

– Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Erling Haaland er for tiden de beste spissene i verden for meg, sier Riedle i magasinintervjuet.

Tross eventyrstarten advarer 54-åringen imidlertid nordmannen sterkt mot å tenke på neste steg i karrieren allerede nå. Haaland er nevnt som en mulig spisskandidat i Real Madrid.

– Det vil være helt galt å tenke på det neste skrittet etter noen få gode kamper i Dortmund og si «jeg kommer til Real snart», sier Riedle.

Kan komme kriser

Mesterligahelten fra 1997, som også spilte for blant andre Liverpool og Lazio i karrieren, mener Haaland må være forberedt på at pangstarten i Dortmund ikke vil vare.

– Så langt har alt gått perfekt for Haaland. Men det kommer nedturer og målkriser, sier Riedle.

Han peker derfor på at det for Haaland er gunstig å være i nettopp Dortmund når slike perioder inntreffer. I den tyske klubben vil nordmannen, slik Riedle ser det, bli vist tålmodighet og få sjanser, selv når målene ikke renner inn.

– Han er fortsatt i begynnelsen av karrieren og har nok tid til å gå til en enda større klubb på et tidspunkt, sier 54-åringen.

Det Haaland har levert så langt i Dortmund-drakten nøler samtidig ikke Riedle med å kalle ekstraordinært. At gamleklubben sikret seg 19-åringens underskrift, kaller han som et lykketreff.

På pause

Riedle mener Haaland har alt en spiss i verdensklasse trenger. Han trekker blant annet fram hurtigheten, evnen til å være klinisk foran mål og det han omtaler som en sensasjonell målteft.

– Han har bevist at han som 19-åring lett kan klare seg i en stor klubb, en toppliga i mesterligaen. Hvis han holder seg på bakken, vil han definitivt bli en av de beste spissene i verden, sier Dortmund-legenden i intervjuet med Sportbild.

Inntil videre må imidlertid Haaland i likhet med de øvrige fotballspillerne i Europa vente tålmodig på neste kamp. Fotballen i Tyskland er satt på pause i påvente av at viruskrisen skal komme under kontroll.

Bundesliga er i første omgang stanset til 2. april, og ligaledelsen håper å få fullført sesongen. Fredag sa samtidig viruseksperten Jonas Schmidt-Chanasit i et intervju med Norddeutscher Rundfunk at han ikke tror på mer spill i 2020.

(©NTB)