MÅ VENTE: Det går flere uker før Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino slippes løs igjen.
MÅ VENTE: Det går flere uker før Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino slippes løs igjen. Foto: Geoff Caddick

Premier League tidligst tilbake i slutten av april

Premier League gjør unntak fra regelen om at all ligafotball skal være ferdigspilt til 1. juni.

Det blir ingen kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april, skriver Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det ble bestemt på torsdagens videomøte.

De gjør også et unntak fra regelen om at all ligafotball må være ferdig innen 1. juni. Tirsdag ble det bestemt at Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021 for at de nasjonale ligaene og europacupene kan bli spilt ferdig. Målet er at de skal være ferdige til 30. juni.

– Det var helt logisk. Innlysende vil jeg kalle det. det handler om prognoser, smitte og utvikling. Alle ser at 4. april bare var en prøveballong som sprakk så det smalt. Nå er det langt fra sikkert at det blir Premier League-fotball 1. mai. Langt fra sikkert. Det smittes innad i lagene, og det er vanskelig å se for seg at det skal starte 1. mai. Jeg tror det er for tidlig, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Alsaker: – En seig affære

De fleste andre ligaene i Europa er også stanset på grunn av koronaviruset.

– Det blir en seig affære for alle som har lyst til å se live-fotball igjen. Det er det bare å innstille seg på. Det er drømmescenario om det spilles fra mai, men det høres optimistisk ut. Jeg tror det er en prøveballong som med 4. april. Man ser og håper, og det kommer sannsynligvis en utsettelse eller to til, sier Alsaker.

Premier League skriver i meldingen at de støtter avgjørelsen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å utsette EM fordi de ønsker å la sesongen bli fullført.

Premier League ble suspendert før forrige helgs runde da Arsenal-manager Mikel Arteta hadde blitt smittet av koronaviruset. Dagen etter ble det også kjent at også Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi var syk med viruset.

Shorts på kommentatorplass

Liverpool leder Premier League med 25 poeng ned til Manchester City når det gjenstår ni serierunder.

– Jeg er bare glad hvis man kan spille fotball i juli. Jeg tar gjerne en tur til England og kommenterer i shorts på Etihad til en forandring. Jeg er bare spent på om det lar seg gjøre, eller om det blir en variant med tomme tribuner og på nøytrale baner - en iskald avvikling for å komme i mål. Men jeg håper, som alle andre, at dette gir seg. Det er ingen som blir mer happy enn meg om dette kommer i gang 1. mai, sier Øyvind Alsaker.

Premier League søker å slippe unna kjempebeløp i tap med tanke på TV-rettighetspenger. Disse avtalene er basert på hele sesonger og gjør at milliardene renner inn til PL-organisasjonen og videre ut til klubbene.

Skulle koronavirus-situasjonen ikke vende til det bedre, er det høyaktuelt å spille kamper for tomme tribuner.