SPESIELLE MÅNEDER: Liverpool-manager Jürgen Klopp og hans gutter kan få spilt ferdig sesong bak lukkede dører. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix
SPESIELLE MÅNEDER: Liverpool-manager Jürgen Klopp og hans gutter kan få spilt ferdig sesong bak lukkede dører. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Premier League kan bli avsluttet for tomme tribuner på nøytrale baner

Klubbsjefene i Premier League skal ha kommet med et forslag om å la de 92 gjenstående kampene gå bak lukkede dører på noen få nøytrale baner, ifølge The Sun.

Alle kampene skal bli sendt på TV. De foreslås spilt på to eller tre baner og høyst sannsynlig i Midlands på forskjellige tider.

De engelske toppklubbene frykter at de kan bli den eneste serien av de store i Europa som ikke får fullført sesongen innen slutten av juni.

Representanter for klubbene har snakket med Uefa-president Aleksander Ceferin ettersom de har flere kamper igjen av sesongen enn Italia og Spania.

Det revolusjonerende forslaget vil bli presentert i et møte mellom Premier League-klubbene torsdag.

Banene skal også kunne benyttes for mer enn én kamp per dag, og klubbene skal etter planen spille hver tredje dag.

Ved å bruke et begrenset antall stadioner vil det kunne holde antallet medisinsk personell og politimannskaper som behøves nede på et minimum.

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller er skeptisk til forslaget.

– Det er rovdrift, men det er sånn det er blitt. De er gjennomtrente maskiner. Hadde det ikke vært for at det var så mye penger i sporten, hadde ikke dette vært aktuelt. Spillerne tjener godt, men de blir utnyttet på det groveste til å strekke strikken så langt det går. Dersom klubbene skal spille hver tredje dag er det stor risiko for skader. Det er også skader som kan ødelegge en karriere. Får man en strekkskade er det noe som kan forfølge deg gjennom karrieren, sier Stamsø-Møller.

Liverpool leder med 25 poeng foran Manchester City med en kamp mer spilt. De har igjen ni kamper og trenger bare to seire for å ta hjem sin første Premier League-tittel. Det er derimot langt tettere i bunnstriden og i kampen om Champions League-plassene neste sesong.

Dersom forslaget går gjennom, betyr det at Liverpool-kaptein Jordan Henderson vil løfte Premier League-pokalen på en nøytral bane.

(©NTB)