Nairo Quintana vant den siste etappen av Paris-Nice, etter at rittet ble forkortet en dag som følge av koronaviruset.

Den store spenning var om Tiesj Benoot klarte å ta sammenlagtseieren fra Maximilian Schachmann.

Benoot kom i mål som nummer to på etappen og hadde 30 sekunder å gå på til sin tyske konkurrent.

Men Schachmann klarte å holde tritt med franskmannen og kunne juble som vinner av Paris-Nice.

Bora-Hansgrohe-rytteren vant 18 sekunder foran Benoot.

En tydelig sliten Schachmann la seg ned på asfalten i målområdet.

– De siste tre kilometerne var som å gå gjennom helvete. En verden av smerte. Men nå føler jeg at jeg er i himmelen. Det var verdt all smerten, sier Schachmann i intervju med Eurosport.

26-åringen forteller at han endelig har oppnådd drømmen sin.

– Gjennom min karriere har mange tvilt på at jeg kan bli en sammenlagtrytter, men det var alltid drømmen min. Nå er jeg her og har klart å vinne et av de største ukesrittene, sier en lettet Schachmann.

Raser mot at rittet ble fullført

Rittet har fått mye kritikk for å ha fullført etappene fredag og lørdag, med fare for spredning av koronaviruset.

Avgjørelsen om å fortsette fikk TV 2s sykkelkommentator til å riste på hodet.

– Det er som å pisse i buksen for å holde seg varm. De begrunner det med at de tar ansvar og vil begrense smitte, men da kan de ikke holde på to dager først, sier en oppgitt Christian Paasche.

Samme dag som Paris-Nice bestemte seg for å fortsette to dager til, ble for eksempel de to toppdivisjonene i fotball i Frankrike utsatt på ubestemt tid.

– Da fatter jeg ikke hvordan de kan dure på videre. Jeg synes det er helt ubegripelig og uforsvarlig. Jeg kan ikke forstå at det går an. Både på grunn av området de sykler i og dem som bor der, men også alle syklistene som skal hjem til sine respektive land, sier Paasche.

Flere lag trakk seg

Avgjørelsen om å fortsette rittet har skapt stor debatt internt blant lagene som deltar. Ifølge den belgiske avisen Het Niuewsblad, stemte elleve lag for å fortsette rittet med avslutning lørdag. Fem lag skal ha stemt imot, mens Bahrain McLaren trakk seg før fredagens ritt.

– Restriksjonene rundt Europa og helsen til alle på laget gjør denne forholdsregelen til en umiddelbar prioritering, slo Bahrain McLaren fast på sine nettsider.

Før lørdagens etappe har den danske verdensmesteren Mads Pedersen bestemt seg for å reise hjem, skriver dansk TV 2. Samtidig kjører resten av lagkameratene hans på videre, mens landsmennene Søren Kragh Andersen, Michael Valgren, Kasper Asgreen og Michael Mørkøv også blir igjen.

Før rittet i det hele tatt startet forrige helg, trakk flere storlag seg. Deriblant Jumbo-Visma.