Barcelona's Lionel Messi attends the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)

Messi og Ronaldo med klar oppfordring til verdens befolkning

– Det er på tide å være ansvarlig, er beskjeden fra Lionel Messi.

Flere store idrettsprofiler har de siste dagene ytret sine tanker rundt koronautbruddet. En av dem er Lionel Messi.

Lørdag publiserte fotballstjernen et bilde på Instagram av seg selv, sammen med to av sine barn.

– Helsen kommer alltid først

Til bildet hadde fotballstjernen skrevet en lang tekst der han blant annet ber folk holde seg hjemme. Innlegget har så langt fått over 3,5 millioner likerklikk.

– Dette er vanskelige tider for alle, innleder Messi.

– Jeg vil sende styrke til dem som har det vondt og til de som kjemper i front på sykehus og i helsevesenet, fortsetter han.

Han kommer med en klar oppfordring.

– Helsen kommer alltid først. Vi er nødt til å følge instruksjonene vi får av helseforbund og myndigheter. Det er den eneste måten vi kan klare å endre situasjonen raskt på. Det er på tide å være ansvarlig og holde seg hjemme. Det er også en perfekt tid for å være med de du er glad i, som du ikke alltid har tid til, skriver Messi.

– Jeg sender en klem til alle, og forhåpentligvis kan vi snu denne situasjonen så fort som mulig.

Ronaldo: – Jeg er bekymret

Dagen før publiserte Cristiano Ronaldo også en tekst på sin Instagram-profil. over 4,4 millioner har likt innlegget.

– I dag uttaler jeg ikke til dere som en fotballspiller, men som en sønn, far og et menneske som er bekymret over den utviklingen som påvirker hele verden, skriver Ronaldo.

– Det er viktig at vi følger verdens helseorganisasjon og myndigheters retningslinjer for hvordan vi skal takle den situasjonen vi nå befinner oss i, understreker Juventus-stjernen.

To av Ronaldos medspillere, Daniele Rugani og Paulo Dybala, har testet positivt for koronaviruset. 112 personer som er assosiert med Juventus er nå i isolasjon.