Sandvolleyball-spillerne er forberedt på at de kan bli satt i karantene når de ankommer Mexico.
Sandvolleyball-spillerne er forberedt på at de kan bli satt i karantene når de ankommer Mexico. Foto: TV 2

Ville trosse reiseråd – nå gjør de helomvending

Sandvolleyballduoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (24) hadde planlagt å «flykte» til Mexico for å trene. Nå dropper de reisen likevel.

Verdensenerne Sørum og Mol er blant Norges største favoritter til å ta OL-gull i Tokyo. De siste dagene har Olympiatoppen, og alle andre treningsmuligheter for sandvolleyball, blitt stengt.

– Vi får ikke trent i Norge, så vi må prøve å finne oss en bortgjemt strand i Mexico for ikke å bli smittet. Den eneste måten å få trent nå er og komme seg bort fra Norge, men vi vet ikke hva som møter oss i Mexico. Vi er spente på hva som møter oss, sa Mol til TV 2 tidligere lørdag.

Nordmennene spiller etter planen turnering i Cancun, Mexico, 25. til 29. mars.

– Nordmenn frarådes å reise utenlands, hva er deres vurdering?

– Vi har tenkt mye på det, og vurderer det fortløpende sammen med støtteapparatet vårt. Men akkurat nå er det bedre å bli sittende fast i Mexico. Vi får trent, og turneringen vi skal delta i der går fortsatt som planlagt, fortalte Sørum tidligere lørdag.

Droppes likevel

Lørdag ettermiddag har pipen fått en annen lyd. Landslagssjef Kåre Mol, som har tatt avgjørelsen, bekrefter at de dropper reisen.

– Vi har nøye vurdert alle aspekter. Magefølelsen sier at vi ikke ønsker å være potensielle smittebærere. Vår idrettsaktivitet er ikke grunn god nok grunn for å trosse UD råd, sier Kåre Mol til TV 2.

Planen nå er at de skal søke om å få trene på Topp Volley Norge – en landsdekkende videregående skole på Sauda for de største talentene. Der er det ypperlige fasiliteter, med blant annet innendørs sandvolleyballhall.

Var forberedt

Sandvolleyballduoen understreket tidligere lørdag at de var forberedte på endringer, og at en reise til Mexico kunne ende med karantene i Mellom-Amerika.

– I tillegg til å følge alle hygieneråd dropper vi også å bo på hotell. Vi har leid oss en leilighet for å slippe å bli satt i en eventuell karantene på et spillerhotell, som vi vanligvis bor på, sa Anders Mol.

Etter planen skal duoen spille turnering i Mexio fra 25.-29. mars.
Etter planen skal duoen spille turnering i Mexio fra 25.-29. mars.

– Dere forlater Norge, og kan være mer utsatt for smitte. Er dere bekymret?

– Jeg er ikke bekymret for meg selv, men jeg er mer bekymret for å være en smittebærer og gå rundt som en «morder». Det er jo det vi blir om man er smittebærer. Så vi holder oss mest mulig unna folk, og er nøye på hygienen, understreket Mol og la til:

– Idretten vi driver med blir veldig uviktig i denne krisen.