KORONASMITTET: Mikel Arteta har fått påvist koronavirus.
KORONASMITTET: Mikel Arteta har fått påvist koronavirus. Foto: John Sibley

Arteta har testet positivt for koronaviruset – Premier League i krisemøter

Arsenal bekrefter i en pressemelding sent torsdag kveld at deres manager Mikel Arteta har fått påvist koronaviruset. Premier League har kalt inn til krisemøte.

Arsenal-manageren fikk testresultatet sent torsdag kveld, opplyser klubben.

– Dette er veldig skuffende. Jeg tok testen etter å ha følt meg dårlig. Jeg vil være tilbake på jobb så fort jeg får lov, sier Arteta til klubbens hjemmeside.

Premier League opplyser på Twitter kort tid etter Arsenals pressemelding at det er kalt inn til et krisemøte med samtlige klubber fredag morgen:

– I lys av Arsenals kunngjøring i kveld, der de bekrefter at deres manager Mikel Arteta har testet positivt for koronaviruset, vil Premier League kalle inn til et krisemøte med samtlige klubber imorgen tidlig med tanke på de gjenstående ligarundene. Premier League vil ikke komme med ytterligere kommentarer før etter det møtet.

Arsenal skulle etter planen møte Brighton i helgen. Like etter midnatt meldte Brighton på sin hjemmeside at kampen er utsatt.

Ifølge britiske The Times vil det ikke bli spilt noen andre kamper i helgen.

Tidligere torsdag opplyste Storbritannias statsminister at Premier League ville fortsette som normalt.

– Vi følger vitenskapen, og for øyeblikket et det ingen medisinske grunner til å forby slike arrangementer, sa Boris Johnson på torsdagens pressekonferanse.

Wolves-manager Nuno Espírito Santo mener det eneste riktige er å avlyse kampene i Premier League og i resten av Europa.

– Man innser jo hva som har skjedd rundt omkring i verden. Folk dør, og nå skal vi spille en fotballkamp? Det er absurd, sier han til BT Sport.

Han får støte av Newcastle-manager Steve Bruce.

– Var det opp til meg, avlys og steng Premier League ned nå, og få kampene spilt når situasjonen i verden har bedret seg, sier han til BBC.

Samtlige Arsenal-spillere i karantene

Arsenals treningssenter er stengt og hele stallen og trenerapparatet må i karantene.

– Alle som har hatt kontakt med Mikel i det siste må nå i karantene. Vi forventer at dette blir et stort antall mennesker, som inkluderer hele førstelaget og trenerapparatet, i tillegg til mennesker fra akademiet som også er blitt stengt, skriver klubben i pressemeldingen.

Arsenal skriver videre at de forventer at de som ikke har hatt nærkontakt med Arteta kan returnere på jobb i løpet av de neste dagene. I mellomtiden vil treningssenteret gjennomgå en grundig rengjøring.

– Helsen for de i klubben og resten av samfunnet er vår prioritet, og det er der vårt fokus ligger nå. Tankene våre går til Mikel som er skuffet, men ved godt mot. Vi er i hyppig dialog med alle relevante personer for å håndtere denne situasjonen hensiktsmessig, og vi ser fremover, og på å komme tilbake på trening så fort som det medisinske apparatet lar oss, sier administrerende direktør Vinai Venkatesham i pressemeldingen.

– Kan ikke spille de kommende kampene

Premier League har bekreftet at helgens runde skal gå som normalt, men nå er trolig lørdagens møte med Brighton i fare.

– Det er åpenbart at vi ikke har kan spille kampene som er planlagt de kommende datoene. Vi vil oppdatere supportere som har billetter til de kommende kampene med mer informasjon så snart som mulig, skriver Arsenal.

Flere koronasituasjoner i Premier League

Onsdagens utsatte Premier League-kamp mot Manchester City ble utsatt etter at det ble kjent at Olympiakos-eier Evangelos Marinakis hadde hatt kontakt med Arsenal-spillerne i forbindelse med møtet i Europaligaen. Klubbeieren testet positivt for koronaviruset tidligere denne uken.

Manchester City har Benjamin Mendy i isolasjon etter at det ble kjent at et familiemedlem av den franske venstrebacken ar blitt testet for korona.

Leicester-manager Brendan Rodgers bekreftet på torsdagens pressekonferanse at tre av hans spillere er i isolasjon etter symptomer på koronaviruset.

Serie A-spillerne Daniele Rugani (Juventus) og Manolo Gabbiadini (Sampdoria) har allerede testet positivt på koronaviruset.

Ifølge Daily Mail skal Premier League-klubbene være rasende på ligaens håndtering av koronaviruset. De skal etterlyse et sterkere lederskap, og peker på at en rekke ligaer i Europa allerede er suspendert.