Storkjøpets genialitet lurte City – Solskjær med ny skalp mot Guardiola

Manchester United tok dobbelen mot byrival City i Premier League denne sesongen.

Man. United - Man. City 2-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Bruno Fernandes har vært fantastisk siden han kom fra Sporting til Manchester United i januar. I søndagens kamp mot byrival City viste portugiseren nok en gang hvorfor han kostet totalt om lag 800 millioner kroner.

Med et innøvd og genialt frispark lurte han hele Manchester City og satte opp Anthony Martial, som satte inn 1-0-målet.

– En ting er å klekke ut en smart plan på treningsfeltet, men det sitter sjelden når det er alvor, kommenterte Øyvind Alsaker.

– De har funnet tonen. Jeg har sett dem gjøre det før, sier Ole Gunnar Solskjær.

På overtid utnyttet Scott McTominay en brøler fra Manchester City-keeper Ederson og lempet inn 2-0 med et presist skudd fra om lag 30 meter.

– Det var åpenbart et deilig øyeblikk, spesielt i en kamp vi burde avgjort tidligere. Guttene fortjener honnør. Det er en kamp vi tar med oss selvtillit fra til de kommende ukene, sier Scott McTominay.

Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til seier over Pep Guardiola og Manchester City i tre av fire kamper denne sesongen.

– Det er ingen liten bragd fra Manchester Uniteds manager, kommenterte Alsaker i sluttminuttene.

– Det er et privilegium å være manager for en tropp med spillere med denne holdningen. De gir alt når de er på banen, og mer kan man ikke gjøre. Vi skal bli enda bedre som lag og enkeltspillere, sier Solskjær.

Med ni kamper igjen er Manchester United nummer fem i Premier League med tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Opprettholdes Europa-utestengelsen av Manchester City, vil også femteplassen gi Champions League neste sesong. City ligger 25 poeng bak serieleder Liverpool.

Fra «tjenesteforsømmelse» til mål

Kampen bølget frem og tilbake i starten av kampen, men det tok tid før det kom store målsjanser. Etter 28 minutters spill mistet Fernandinho ballen til Anthony Martial på hjørnet av 16-meteren. Franskmannen satte fart rett på mål og avsluttet i stedet for å sette opp Bruno Fernandes på åpent mål.

– Det er tjenesteforsømmelse av verste sort. Du må jo løfte blikket, kommenterte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen.

Bruno Fernandes så ikke spesielt fornøyd ut, men det hindret ikke vinteren storkjøp å servere Martial noen få minutter senere. Mens hele Manchester City-forsvaret ventet på at Fernandes skulle så et frispark mot lengste stolpe, lobbet han den raskt mot første stolpe og Martial, som banket inn 1-0-målet.

– Det er aldeles glitrende utført, og så med den lille finten med å peke en annen vei. Det er timet perfekt, sier Hangeland, som samtidig var kritisk til keeperspillet til Ederson.

– Siden 1. februar er det ingen spillere i Premier League som har vært involvert i flere scoringer og assists enn Bruno Fernandes. Produksjonsnivået hans i Portugal var helt ellevilt. Så drar han til Premier League og bare fortsetter å levere. For et kjøp og for en påvirkning han har hatt, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Dommeren altfor tøff i trynet

Resten av omgangen så Manchester United som det farligste laget. Med tre minutter igjen til pause ville Fred han straffespark da han gikk ned etter å ha fått et spark på leggen av Nicolás Otamendi, men dommer Mike Dean ga i stedet det gule kortet til Manchester Uniteds brasilianske midtbanespiller.

– Det er helt feil. Jeg synes dommeren var altfor tøff i trynet. Du skal være rimelig trygg på filming for å gjøre noe sånt. Det var mer straffe enn filming. Fred blir definitivt truffet på leggen. Det er lite, men det er et treff, og jeg har sett straffe blitt gitt på sånn mange, mange ganger. Det er i hvert fall ikke gult kort, mener Erik Thorstvedt.

Like etter pause hadde Manchester City en ball i nettet, men målet ble annullert for offisde på Sergio Agüero.

Etter en times spill gjorde Manchester City-manager Pep Guardiola to endringer på laget med Riyad Mahrez og Gabriel Jesus inn for Bernardo Silva og Sergio Agüero. Det førte til at City satte press på hjemmelaget.

Med et kvarter igjen å spille skapte Manchester City en enorm dobbeltsjanse ved Raheem Sterling og Gabriel Jesus, men United slapp med skrekken. Vertene hadde noen gode muligheter på overganger, men de var ikke presise nok til å få kveldens andre scoring.

Det ble noen hektiske sluttminutter, og på overtid av overtid kom 2-0. Ederson forsøkte å sette raskt i gang, men kastet ballen rett til Scott McTominay, som på direkten satte inn et velplassert skudd fra 30 meter.