Bora-hansgrohes tysker Maximilian Schachmann tok første stikk i Paris-Nice. Han spurtslo Dylan Teuns, Tiesj Benoot og Julian Alaphilippe på en våt og vindfull etappe i Plaisir.

Underveis på etappen ble feltet sprengt i fillebiter i sidevinden. Den våte veibanen skapte også problemer for rytterne.

Det fikk den franske stjerneduoen Warren Barguil og Romain Bardet smertelig erfare. Duoen deiset i bakken i en rundkjøring drøy 60 kilometer før mål.

Barguil tok ulovlige midler i bruk i forsøket på å komme seg tilbake etter velten. Han lå bak en bil, noe rittjuryen likte dårlig.

Resultatet? En bot på 200 sveitsiske franc og diskvalifikasjon fra rittet.

Det så en stund ut til at Alaphilippe og Benoot ville kjempe om etappeseieren, men Teuns og Schachmann støtet seg opp til duoen med tre kilometer igjen. I spurten var tyskeren sterkest.

Schachmann egentlig ikke skulle sykle Paris-Nice, men da flere ritt i Italia ble utsatt på grunn av koronaviruset ble planene endret.

– Det holdt på å gå skikkelig galt. Jeg kom på feil side av en trafikkøy og lå nesten bakerst da sidevinden begynte. Jeg avanserte litt etter litt, og jeg må takke lagkompisene mine. På ett tidspunkt ble jeg virkelig reddet av Peter Sagan. Så gjorde Felix Grosschartner en utrolig jobb. Det var det første virkelig tøffe rittet for meg i år, så jeg visste ikke hvor jeg stod. Det gjorde vondt i beina, men mot slutten følte jeg at de andre hadde det vondere. Det ga meg selvtillit, sa en overlykkelig Schachmann etter målgang.