MS-JUBEL: Manglerud Star skal spille sluttspill denne sesongen.
MS-JUBEL: Manglerud Star skal spille sluttspill denne sesongen. Foto: TV 2 Sport 2

MS tok den siste sluttspillplassen

Kjetil Martinsen avgjorde det nervepirrende oppgjøret Narvik, som må ut i kvalifisering.

Manglerud Star - Narvik 2-1

Manglerud Star og Narvik møttes i en ren finale om den siste sluttspillplassen lørdag.

Det ble en jevn batalje i «Garasjen», men det var MS som knep den siste plassen i sluttspillet med en 2-1-seier over Narvik.

– De lå med brukket rykk i sommer og fikk tre minuspoeng for økonomisk rot. I desember raste det inn med kvalitetsspillere, og i siste runde snyter de sesongens askeladd, Narvik, for den siste sluttspillplassen, utbrøt TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Nordlendingene må i stedet ut i kvalifisering for å sørge for spill i Get-ligaen til høsten.

Kvartfinalene:

Stavanger Oilers-Manglerud Star
Storhamar-Stjernen
Vålerenga-Sparta
Frisk Asker-Lillehammer

– Jeg har selvtillit på gutta og tror at vi skal klare det. Jeg synes vi har gjort oss fortjent til å fortsette i denne ligaen, så vi må bare fortsette å krige, sier Narvik-spiller Tim-Robin Johnsgård til TV 2.

Samuel Åström sendte Narvik i ledelsen på tampen av første periode, men vertene slo tilbake. Corey Elkins utlignet sju minutter inn i midtperioden. Tidlig i tredje periode kom avgjørelsen da Kjetil Martinsen scoret 2-1.

– Det er helt sinnssykt. Vi har jobbet som bikkjer og kommet oss tilbake etter jul. Vi har hentet litt spillere, men vi har faktisk snudd det her. Det er ikke bare importene, men også vi norske som har bestemt oss for å ta igjen det Narvik-laget. De har vært gode, så de skal ha all kreditt, men det er deilig å ta det i den siste kampen, sier matchvinner Martinsen til TV 2.

Narvik presset på tampen og hadde noen store muligheter, men måtte innse nederlaget.

– Kjedelig. Det er små marginer. Det kunne like gjerne vært oss. Det var en jevn kamp, men de trakk det lengste strået, sier Tim-Robin Johnsgård.

Øvrige resultater: Grüner-Vålerenga 5-1 (1-0, 2-0, 2-1), Manglerud Star-Narvik 2-1 (0-1, 1-0, 1-0), Stavanger-Lillehammer 3-1 (1-0, 1-1, 1-0), Stjernen-Frisk Asker 3-2 (0-0, 1-0, 2-2), Storhamar-Sparta 0-3 (0-2, 0-1, 0-0).