Ruud tilbake i Norge – der ventet millionglis i belønning

Medgangen fortsetter for Casper Ruud.

– Kjenner du suget?, spør Casper Ruud.

Han har bare gitt så vidt gass i den nye Porsche Taycan – elbilen som skal gå fra 0 til 100 på 2,8 sekunder og som koster rundt 1,6 millioner kroner.

– Så det var en ATP-seier og så var du tilbake i Norge med Porsche og høy stjernefaktor?

– Haha, ja! Det var i alle fall en liten ekstra morsom belønning for meg. Det er nok mange som har ventet på denne. Så da var det perfekt timing for meg å vinne min første turnering og så komme hjem og få kose meg litt med denne, sier han.

– Men jeg er ikke hjemme så mange dager, og det er kanskje like greit. For hadde jeg hatt flere dager hjemme, så hadde jeg sikkert mistet lappen, sier Casper Ruud.

Han er blitt såpass het at bilgiganten Porsche har ham med i stallen over utøvere de samarbeider med.

Uansett hadde han trolig hatt råd til bilen selv. Ifølge ATPs egne hjemmesider har Ruud spilt inn 403 112 dollar bare i år – det tilsvarer godt over 3,7 millioner norske kroner.

– Det er en hyggelig bonus, men ikke noe jeg tenker veldig mye på. Det er selvfølgelig mye penger, jeg kan ikke motsi det, men det er ikke derfor jeg begynte å spille tennis. Det viktigste for min del er å vinne kamper og å komme seg høyere på rankingen, sier Casper Ruud.

Har fått fornyet tro på den virkelige drømmen

For selv om pengene tikker inn, og Ruud har en Porsche han kan bruke i Oslo, er det ingen tvil om at det som kjennetegner Casper Ruud fra Snarøya er noe helt annet enn et lettvint liv badet i luksus.

Og slik skal det fortsatt være, forsikrer 21-åringen som i februar ble tidenes første nordmann til å ta ned en ATP-seier.

– Livet har ikke forandre seg så mye, men jeg har jo blitt litt og litt bedre for hver måned de siste par årene. Og forrige måned var nok ekstra gøy og ekstra spesiell. Februar 2020 var kanskje min aller beste måned i livet hittil, med tanke på at jeg tok min første ATP-tittel og at jeg klarte å passere faren min på rankingen (hans karrierebeste var 39, Ruud var nummer 34 etter seieren, journ. anm.). Det var veldig morsomt å slå to fluer i en smekk der, sier Casper Ruud.

Dessuten er Ruud klar på at en slik periode kan gjøre underverker med tanke på framtiden.

– Det gir jo høy selvtillit og motivasjon til å jobbe enda hardere. Så det er absolutt bare å ta med seg alt det positive. Dessuten går jo rankingen opp, slik at jeg kan bli seedet og få det "enklere" i turneringer framover, sier Ruud.

Han har aldri lagt skjul på at den store drømmen en dag er å bli sett på som best i verden. Den siste tiden har gitt den drømmen mer realisme.

– Det er fortsatt den ultimate drømmen. Mange synes sikkert det er et hårete mål, og jeg kan være enig i det, men jeg tror det er mulig å oppnå om jeg får det til så bra som jeg vil. Og akkurat nå føler jeg jo det er nærmere enn for kanskje et halvt år siden eller ett år siden. Men det er en sinnsyk lang vei å gå, sier Casper Ruud.

Det bringer oss tilbake til at penger, biler og slik luksus per dags dato ikke er verdt all verden for landets store tennishåp.

– Det er mye, mye trening og mange kamper som skal vinnes før jeg begynner å nærme meg det nivået. Men jeg tror fortsatt at det er mulig, og jeg skal jobbe hardt hver dag framover for å gjøre det mulig, sier han.

Er storfavoritt mot Barbados

Denne uka er tenisstjernen tilbake på norsk jord, der han fredag og lørdag skal spille Davis Cup for Norge i Oslo. Kort fortalt skal det spilles en landskamp mot Barbados, der målet til Norge til slutt er å kvalifisere seg til det høyeste nivået på landslagsnivå. I praksis må tre landskamper på rad vinnes.

Ruud spiller i lag med makker Viktor Durasevic i Oslo. Norge må tåle et klart favorittstempel.

– Det blir spennende og morsomt. Det er alltid ekstra stas å spille for landet sitt, spesielt på hjemmebane. Det er noe jeg tar stor glede av. Så jeg håper alle som har lyst å ta turen kommer, oppmoder Casper Ruud.

Han vet at tennis ikke er den aller største sporten i Norge. Derfor er han klar på at han ønsker å bidra til at interessen øker.

– Det er ikke tvil om at når en fra hjemlandet gjør det bra, så pleier sporten å få et lite kick. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan gå foran og bidra til det for tennisen, sier Casper Ruud.