Solbakken så rødt i cup-exit

Ståle Solbakken pådro seg gult kort for protester ved begge AaBs mål da FC København ble slått ut av den danske cupen. Dermed ble han sendt på tribunen.

Iver Fossum og hans lagkamerater i AaB kunne juble for semifinalebillett etter 2-0-seieren, men for Solbakken ble det ikke noe hyggelig gjensyn med byen og laget der han først skapte seg et navn i dansk fotball.

Solbakken reagerte på at AaB stjal mange meter ved et innkast i angrepet som førte til hjørnesparket før 1-0. Han snakket på seg gult kort.

– Han stjal ti meter ved innkast, og jeg sa det til fjerdedommeren. Han bagatelliserte det og sa det var en halv meter. Det var løgn, sa Solbakken til dansk TV3+ etter kampen.

– Klart frispark

Bare tre minutter ut i den andre omgangen doblet AaB ledelsen da tidligere FCK-spiller Kasper Kusk raidet i høyt tempo over halve banen, dro et par finter og skjøt. Sten Grytebust i målet reddet med beinet, men returen gikk ut til Oliver Klitten, som satte inn 2-0.

Solbakken mente at FCK skulle hatt frispark da AaB vant ballen og ga klar beskjed til dommerne. Dermed kom det gule kortet opp igjen, og deretter det røde.

– Det var et klart frispark, og det skjedde rett foran øynene på fjerdedommeren. Kanskje overreagerte jeg, men det var to unødvendige situasjoner som fjerdedommeren burde ha hjulpet dommeren med, sa han.

Ikke så galt

De danske TV-kommentatorene merket seg at Solbakken stilte seg et sted på tribunen der han fortsatt kunne kommunisere med spillerne og spekulerte i om det kan medføre strengere reaksjon fra fotballforbundet. Senere beveget FCK-manageren seg høyere opp på tribunen.

– Jeg gikk da jeg fikk beskjed om det. Jeg visste ikke at jeg ikke kunne stå der. Jeg har ikke vært bortvist siden en cupkamp i Esbjerg i 2008, så helt galt har det ikke vært, sa Solbakken.

Forrige uke sto FCK for en bragd da laget tok seg videre i europaligaen med borteseier mot Celtic, men i superligaen er det ni poeng opp til Midtjylland, og onsdag forsvant sjansen til cuptriumf.