Keepertabbe da Chelsea sendte Liverpool ut av FA Cupen

Chelsea sørget for ny Liverpool-nedtur.

Chelsea - Liverpool 2-0

Chelsea er klare for kvartfinale i FA Cupen etter å ha slått Liverpool 2-0 på Stamford Bridge.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst!

Frank Lampard var svært fornøyd etter seieren hvor Willian og Ross Barkley scoret.

– Jeg er virkelig stolt. Liverpool er det beste laget i ligaen og det de holder på med er utrolig. Så for oss er en slik prestasjon, med den innsatsen, noe helt spesielt. Vi vet at det fortsatt er en lang vei igjen, men man må feire en slik seier, sier Chelsea-manageren til BBC.

Jürgen Klopp mener Chelsea fortjent gikk videre, og er allerede lei av å høre om 0-3-tapet for Watford.

– Jeg setter pris på om du slutter å nevne det. Men i dag fortjente vi å tape fordi de scoret to ganger og vi gjorde store feil på begge målene, sier Liverpool-manageren til BBC.

– Det var mye jeg likte ved prestasjonen vår i dag, men vi vet vi må bli bedre. Det har ikke vært de tre beste ukene av sesongen, men nå har vi sjansen til å gjøre de tre neste ukene til de beste, og det er planen, sier Klopp.

Liverpool har tapt tre av sine siste fire kamper i alle turneringer. I alle tapene har Jürgen Klopps menn gått målløse av banen.

– Ingen har grunn til å synes synd på oss. Vi kommer til å vinne fotballkamper og det er det vi ønsker på lørdag, sier Klopp og sikter til Premier League-møtet med Joshua King og Bournemouth.

– Det er en drøm å score mot Liverpool

Brasilianske Willian sendte Chelsea i føringen da Liverpools keeperreserve Adrián rotet ballen i mål etter tolv minutter.

I andre omgang fikk Ross Barkley god tid til å doble ledelsen fra distanse.

– Å score mot Liverpool er stort for meg. Som Everton-supporter er det alltid en drøm å score mot dem, sier Barkley til BBC.

Dermed fortsetter den lille nedturen til Liverpool som tapte 0-3 for Watford i Premier League på lørdag. Det var Merseyside-klubbens første ligatap på nesten 14 måneder.

Men seieren kom med en liten bismak for Chelsea som mistet både Mateo Kovačić og målscorer Willian til skade. Frank Lampards menn kjemper om å holde på fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-spill neste sesong. Både Kanté og Tammy Abraham er allerede ute med skade.

Keepertabbe

Etter en hektisk åpning på Stamford Bridge tok Chelsea ledelsen. Fabinho mistet ballen like utenfor sekstenmeteren, der dukket Willian opp som dunket ballen midt på mål. Liverpool-keeper Adrián klarte ikke å holde ballen som endte i nettet. Spanjolen voktet buret da førstekeeper Alisson Becker ble hvilt.

Liverpool gikk rett i angrep etter å ha kommet under. Etter 20 minutter stod Liverpool-spillerne i kø for å score, men Chelsea-keeper Kepa vartet opp med en trippelredning. Den spanske burvokteren har den siste tiden vært på benken etter varierende resultater.

Liverpool og Sadio Mané skapte flere store sjanser, men klarte ikke å få ballen forbi en god Kepa i Chelsea-målet.

Barkley doblet

I andre omgang var det igjen London-laget som var skarpest foran mål. Ross Barkley fikk god tid til å avslutte og gjorde ingen feil da han scoret fra 18 meter.

Like etter fikk Pedro et hav av rom til å sette Chelseas tredje scoring. Den tidligere Barcelona-spilleren klarte derimot ikke å overliste Adrián.

Chelsea var nærmere 3-0 enn Liverpool var scoring. Både Mason Mount og Olivier Giroud traff metallet etter hvilen.

Ungguttene fikk sjansen

Jürgen Klopp satt sin tillit til flere unge spillere i FA Cup-kampen. I startsoppstillingen var høyreback Neco Williams (18) og midtbanespiller Curtis Jones (19) å finne. Takumi Minamino fikk også en ny sjanse fra start.

For Chelsea startet Billy Glimour (18) som imponerte i seieren over det beste laget i England denne sesongen.

Nå venter spill i Premier League for Chelsea og Liverpool. De blå fra London tar imot Everton søndag (kampen ser du på TV 2 Sport Premium kl. 15.00).

Liverpool starter Premier League-helgen når de tar imot Bournemouth på Merseyside lørdag (kampen ser du på TV 2 Sport Premium kl. 13.30).