– Begynnelsen på et eller annet som ikke er bra

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er spent på Liverpools reaksjon på formsvikten. Jürgen Klopp er sikker på at spillerne slår tilbake.

Se Liverpool mot Bournemouth på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.00.

Liverpools ubeseirede rekke stoppet opp på 44 ligakamper da de ble smadret 0-3 av bunnlaget Watford på bortebane lørdag.

– Jeg gleder meg til fortsettelsen nå. Om det bare er «back on track» eller om det kommer til å prege dem, for de har ikke sett bra ut. De har sett trege ut og med lav energi. Det er ikke sånn som vi er vant til. Så spørs det om det brer seg usikkerhet eller vinnermentalitet, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i nyeste episode av Premier League-podkasten.

Den tidligere Tottenham-målvakten mener de suverene serielederne i Premier League har vist svakhetstegn den siste tiden, til tross for at de røde har en ledelse på 22 poeng ned til andreplass.

– Det er gøy at det skjer noe spesielt, men for Liverpool er det store spørsmålet om det var «one off» eller vi har sett begynnelsen på et eller annet som ikke er bra. Det synes jeg faktisk vi har gjort, sier Thorstvedt.

– Nå er det bare å komme «back on track» og begynne å spille som de har gjort, for det har skjedd noe i kampene før Watford mot West Ham, Norwich og kanskje til og med Atlético Madrid (0-1-tap). Selv om de ikke var dårlige mot Atlético, er det ikke sånn vi er vant til å se Liverpool, mener Thorstvedt.

Klopp: – Fortalte hva jeg tenkte

Liverpool har nå viktige dager foran seg. Først er det Chelsea i FA-cupens femte runde, før Bournemouth venter i Premier League lørdag. Onsdag neste uke må de snu 0-1 mot Atlético for å ta seg videre i Champions League.

Jürgen Klopp forteller at han så Watford-kampen i reprise samme kveld.

– Rett etter kampen hadde jeg et møte med spillerne, men det var morgenen etter at jeg fortalte hva jeg tenkte om det jeg så. Denne kampen var viktig å se om igjen for å forstå hva som skjedde. Det hjalp å se den igjen. Det kan hende at jeg blir forbannet, men det skjedde ikke på dette møtet, sier Liverpool-manageren på pressekonferansen før kampen mot Chelsea.

Klopp er sikker på at spillerne hans er klare til å slå tilbake, og han mener at han ville vært en «ekte idiot» om han ikke stolte på spillerne.

– Det ville vært veldig merkelig om jeg skulle komme inn på møtet og kjefte på spillerne som om de hadde tapt ti kamper på rad på grunn av dårlig holdning, sier Liverpool-manageren, som utelukker at laguttaket mot Chelsea blir påvirket av at det ble et sjelden tap for Watford.

Tyskeren har ofte stilt reservepreget i de nasjonale cupene.

Nedtur uten kapteinen

Savnet av kapteinen Jordan Henderson, som er ute i flere uker med en hamstringskade, er blitt en av forklaringene på Liverpools formsvikt.

Liverpool har sluppet inn mer enn ett mål i kun tre ligakamper denne sesongen. Ingen av kampene har lagets kaptein vært på banen.

– Han er en spiller jeg ville hatt på laget. Han er en «hundre prosent»-spiller. Han kan brukes til alt, setter spillerne på plass på banen og er en ledertype. De bør være gode nok til å klare seg uten ham, men det er en viktig spiller å ha på laget, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

– Klart han er det, men vi må være litt forsiktige. Når de filmer Henderson og James Milner på tribunen er det for å skape «filleren, hadde de bare hatt de to med», men det er ikke så lett å finne årsaker for dette, og jeg tror ikke det er så enkelt som at om de hadde vært med, så hadde det ikke gått sånn. Det er mer utrolig at Liverpool har gått så lenge uten å ha tapt, selv med Henderson og Milner, følger Thorstvedt opp i Premier League-podkasten.

James Milner og Joe Gomez er begge tilgjengelige til møtet med Chelsea, mens nevnte Henderson, Xherdan Shaqiri og Naby Keïta fortsatt er ute. Sistnevnte skal være aktuell for et comeback mot Bournemouth lørdag.