– Vinteren har bare vært søppel. Tror ikke jeg gidder så mye mer nå

Kristine Stavås Skistad (21) i kjelleren etter ny fiasko.

Kristine Stavås Skistad hadde høye forhåpninger før sprinten i U23-VM i Oberwiesenthal.

Men det sa stopp for 21-åringen i kvartfinalen.

– Det er ikke mulig å få det verre. Å ryke i en kvartfinale. Det skal aldri være mulig. Jeg har aldri vært i nærheten av lignende før, sier en misfornøyd Skistad til TV 2.

Konnerud-løperen ble utslått etter en skuffende 3.-plass i heatet.

– Jeg ble stiv som en pinne. Jeg skjønner ingenting.

– Jeg føler det blir verre og verre

21-åringen sier selv at hun ser tilbake på en skuffende vinter.

– Jeg tror jeg er ferdig for sesongen. Jeg har prøvd å få det til å snu lenge nå, men jeg føler at det blir verre og verre. Denne vinteren har bare vært søppel egentlig. Jeg tror jeg har gått ett bra renn i hele år. Hvor jeg har vært i nærheten av å føle meg bra. Det har vært helt forferdelig hele sesongen. Nå blir det bare å fokusere på neste år. Jeg tror ikke jeg gidder så mye mer nå, sier Skistad.

Konnerud-løperen er selv overrasket over at sesongen har gått slik som den har gjort.

– Jeg har høye forventninger. Men at det skulle gå så dårlig, det kunne jeg faktisk ikke forestilt meg. Jeg blir litt bekymret altså, for jeg trodde det var på vei til å snu, sier Skistad

Vil heller ryke i kvartfinalen

Selv om det var et gedigent nederlag for Skistad å ryke ut i kvartfinalen på søndagens sprint, ser 21-åringen likevel fremover.

– Det er egentlig deiligere å ryke i kvartfinalen enn å bli nummer fem eller seks, for da må man på premieutdeling. Så sånn sett er det bare digg å ryke før, så slipper man å møte opp.

– Jeg tror jeg kommer sterkere ut av dette til neste år. Jeg har følt at jeg har fått gjort mye bra i år, men det funker ikke når man skal gå fort. Det håper jeg snur til neste år. Det er bare å glemme å gå noe bra i år, for jeg trodde jeg skulle gjøre det i dag, slår Skistad fast.