Absurde scener da Bayern-kamp måtte stoppes

Borussia Dortmund karret seg til seier, mens det ble dramatisk i kampen mellom Hoffenheim og Bayern München.

Hoffenheim-Bayern München 0-6 | Borussia Dortmund-Freiburg 1-0

Se opptrinnet i Sportsnyhetene øverst.

Bayern München regelrett feide over Håvard Nordtveits Hoffenheim på bortebane og ledet 4-0 til pause. Men på stillingen 6-0 snaut et kvarter før slutt, ble det dramatisk.

Avbrøt kampen

Da deler av bortefansen viste frem et banner som omtalte Hoffenheim-eier Dietmar Hopp i svært ufine ordelag, ble kampen stoppet.

«Hopp forblir en horesønn,» skal det blant annet ha stått på banneret.

En tydelig opprørt trener Hansi Flick og flere spillere gikk bort for å prate med bortefansen uten å få gehør. Da valgte dommeren å stoppe kampen og sende lagene i garderoben.

ABSURD: Det var merkverdige scener da kampen kom igang igjen. Begge lag sto i midtsirkelen og sentret til hverandre.
ABSURD: Det var merkverdige scener da kampen kom igang igjen. Begge lag sto i midtsirkelen og sentret til hverandre. Foto: Kai Pfaffenbach

Da kampen så ble satt igang igjen var begge lagene kun opptatt av å la klokken gjøre jobben.

Det var absurde scener som utspilte seg da de to lagene sto i midtsirkelen og trikset med hverandre.

Etter hvert gikk lagene over til å applaudere de oppmøtte på tribunen mens tiden sakte men sikkert nærmet seg 90 spilte minutter.

Håvard Nordtveit startet for Hoffenheim og tok del i de smått forbløffende scenene på Rhein-Neckar-Arena.

Svært upopulær eier

Dette er imidlertid slett ikke første gang dette skjer. For en uke ble Hoffenheims kamp mot Borussia Monchengladbach nesten avbrutt da Gladbach-fansen dro frem et lignende banner som skapte bruduljer i lørdagens kamp.

Kampen ble stoppet, men kom etter hvert i gang igjen.

– Vi ville dratt hjem hvis det banneret ikke hadde blitt fjernet, sa Hoffenheim-trener Alfred Schreuder etterrpå ifølge The Athletic.

UPOPULÆR: Dietmar Hopp ble også gjenstand for mishagsytringer fra Borussia Mönchengladbach for en uke siden.
UPOPULÆR: Dietmar Hopp ble også gjenstand for mishagsytringer fra Borussia Mönchengladbach for en uke siden. Foto: Roland Weihrauch

Og det er kun en drøy uke siden Borussia Dortmund-fansen ble gitt en utestengelse på to år fra Hoffenheims hjemmearena etter at deler av fansen tidligere har kommet med hatrop mot Dietmar Hopp.

Den 79 år gamle millardæren har spyttet inn mangfoldige millioner i Hoffenheim og slik tatt dem fra en anonym tilværelse i de tyske amatørligaene til Champions League-spill. Det har samtidig gjort ham svært upopulær i tysk fotball.

Vanligvis er alle Bundesliga-klubber eid av sine egne medlemmer grunnet 50+1-regelen som tilsier at ingen investorer kan eie mer enn 49 prosent av aksjene i en klubb. Hopp har siden 2015 vært unndratt denne regelen og eier hele 96 prosent av Hoffenheim.

Derfor blir milliardæren sett på som en trussel mot Bundesliga-klubbenes medlemsstyrte struktur.

Målløs Haaland i seier

Borussia Dortmund tok en ny seier lørdag, til tross for at Erling Braut Haaland ikke scoret.

Braut Haaland ble hvilt fra start, men etter en times spill og med kun en 1-0-ledelse å gå på, turte ikke trener Lucien Favre å vente lenger.

Jærbuen sto med utrolige ni scoringer på seks opptredener før lørdagens innhopp, men bare for andre gang i Dortmund-karrieren gikk 19-åringen målløs av banen.

Seier ble det likevel. Jadon Sancho scoret kampens eneste mål allerede etter et kvarter, og dermed er Dortmund fortsatt med i tittelkampen, fire poeng bak Bayern München.