Carl Fredrik Hagen, som imponerte stort i fjorårets Vuelta a España, skal testes for koronaviruset sammen med de andre som har syklet UAE Tour.
Carl Fredrik Hagen, som imponerte stort i fjorårets Vuelta a España, skal testes for koronaviruset sammen med de andre som har syklet UAE Tour. Foto: Heiko Junge

Sykkelritt korona-stoppes – norsk profil skal testes

UAE Tour er avlyst på grunn av koronaviruset.

Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, stoppes når det gjenstår to etapper.

Carl Fredrik Hagen (28), på plass i Abu Dhabi, ble vekket litt før klokken ett om natten lokal tid med beskjed om at rittet var avlyst.

– Det er visstnok noen i støtteapparatet til et lag som har testet positivt på korona. Og alle utøvere og støtteapparat skal bli testet for viruset innen noen timer, skriver Hagen i en tekstmelding til TV 2.

Sven Erik Bystrøm på UAE Team Emirates har også syklet touren.

Arrangøren bekrefter at det er to personer som har testet positivt for coronaviruset.

Fredag kom bekreftelsen på at resultatene etter den 5. etappen blir stående. Det betyr at Adam Yates vant rittet sammenlagt.

Ifølge avisen Gazzetta della Sport er det to massører på UAE-laget til Bystrøm som har testet positivt på viruset.

BBC mener å vite at også to italienske syklister har testet positivt på viruset uten å nevne verken navn eller lag.

Verken syklister, støtteapparat eller journalister får lov til å forlate ritthotellet i Abu Dhabi før helsesjekken er unnagjort, skriver nettstedet cyclingnews.com.

Ifølge nettstedet er det blitt bekreftet 13 tilfeller av koronaviruset i De forente arabiske emirater, der ni er blitt friske og ingen har dødd.