Flere Roma-supportere tok forholdsregler da Roma i helgen møtte Lecce.
Flere Roma-supportere tok forholdsregler da Roma i helgen møtte Lecce.

Koronaviruset skaper store problemer for internasjonal fotball: – Det er synd

Tarik Elyounoussi får ikke spilt ligafotball på grunn av frykten for spredning av det nye koronaviruset (Covid-19).

Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av det nye koronaviruset (Covid-19).

Hittil er minst 220 personer smittet, mens syv personer er døde av viruset. Nå vurderes det drastiske tiltak for at Serie A skal gå som planlagt i tiden fremover.

Etter at to personer i Nord-Italia døde av viruset fredag og lørdag ble det bestemt at fire Serie A-kamper som skulle vært spilt i helgen ble utsatt grunnet frykten for spredning.

Nå er det klart at Inter torsdag kommer til å spille for tomme tribuner i Europa League-oppgjøret mot Ludogorets, det opplyser den italienske storklubben på sine egne hjemmesider.

Milano-klubben var en av klubbene som fikk utsatt seriekampen sin i helgen. Det er ikke bestemt om de samme tiltakene vil bli gjort før helgens storkamp mellom Juventus og Inter i Torino.

Vurderer drastiske tiltak for Serie A

Mandag sendte Serie A-president Paolo Dal Pinto et brev til regjeringen der han ber om at toppseriekamper i de berørte områdene ikke skal fortsette å bli utsatt, men heller spilles for tomme tribuner.

Dal Pinto begrunnet forslaget med at det er svært få ledige kampdatoer å plassere utsatte kamper på i månedene som kommer. Alle toppligaene i Europa må være avsluttet senest 24. mai som følge av sommerens EM-sluttspill.

Supporterne ble møtt av stengte dører da Inter skulle møtt Sampdoria på søndag.
Supporterne ble møtt av stengte dører da Inter skulle møtt Sampdoria på søndag. Foto: Daniele Mascolo

Italias idrettsminister Vincenzo Spadafora har også foreslått å spille kamper bak lukkede dører. Han skal ha rettet forslaget til statsminister Giuseppe Conti.

Foreløpig skal ingen endelig avgjørelse i saken være tatt.

– Å spille all idrett den kommende uken for tomme tribuner kan være mulig, fordi fans langt enklere kan bli hjemme, sa presidenten for Italias forbund for idrettsleger, Maurizio Casasco, mandag.

Rammer landslagsprofiler

Ole Selnæs (Kina), Tarik Elyounoussi (Japan) og Bjørn Maars Johnsen (Sør-Korea) har alle fått ligafotballen utsatt grunnet virusutbruddet.

– Det er jo selvsagt synd, jeg hadde akkurat kommet i gang og gradvis begynt å finne formen, sier Elyounoussi til TV 2.

Det er kun én måned til den avgjørende kvalikkampen mot Serbia, men angrepsspilleren frykter ikke at situasjonen vil ødelegge for hans sjanser til å bli tatt ut.

– Det er egentlig ikke så annerledes enn da jeg spilte i Norge. Da ble jeg tatt ut mens vi hadde vinterpause. Vi kommer til å trene som normalt og det er lagt inn flere treningskamper.

– Hvordan er dialogen med landslagsledelsen?

– Jeg har snakket med Perry, vi har en god dialog. Jeg snakker også ukentlig med det medisinske apparatet, sier 32-åringen.

Tarik Elyounoussi spiller til daglig i den japanske ligaen etter overgangen fra svenske AIK.
Tarik Elyounoussi spiller til daglig i den japanske ligaen etter overgangen fra svenske AIK. Foto: Stian Lysberg Solum

Østfoldingen bor i byen Hiratsuka og forteller til TV 2 at han har lagt lite merke til virusutbruddet der han bor. Han tror selv at ligaen stoppes for å ta forholdsregler slik at viruset ikke potensielt stopper OL som i sommer skal arrangeres i Tokyo.

Tar forholdsregler før sommer-OL

Også for sommerens OL i Tokyo begynner viruset å skape problemer.

OL-komiteen i Hellas bekreftet mandag at den har holdt samtaler med regjeringen i landet om en alternativ løsning for OL-ilden dersom koronaviruset slår til.

Flammen som skal bringes til Japan i forbindelse med sommerens OL i Tokyo skal etter planen tennes i Olympia 12. mars. Etter en fakkelstafett på gresk jord, skal den så overleveres til Tokyo-arrangørene under en seremoni i Athen 19. mars.

– Vi er i kontakt med krisekomiteen og helsedepartementet slik at det foreligger en plan rundt hva som må gjøres dersom vi får et utbrudd i landet vårt, opplyste den greske OL-komiteens leder Spyros Capralos mandag.

Tirsdag ble det klar lag-VM i bordtennis i Sør-Korea blir utsatt. Ifølge forbundet vil man gjøre et forsøk på å avvikle mesterskapet i slutten av juni.