31 dager til Skjebnekampen:

– Håper ikke vi får se Haaland, Sørloth og King sammen

Derfor vil ikke TV 2-eksperten se Norges spisstjerner på banen samtidig.

I videoen øverst kan du se ekspertens overraskende valg som starter på den norske midtbanen.

Mandag er det 31 dager til EM-playoffen der Norge møter Serbia på Ullevaal og på TV 2.

TV 2 Sporten har hver uke et «landslagsbarometer», der vi følger de til enhver tid mest aktuelle spillerne i den norske troppen og gir en statusrapport.

Den kan du se lengst nede i saken og gi din egen vurdering av de norske stjernene.

Spillerne som er med i vurderingen er de som var med i den forrige landslagstroppen i november, samt Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Moi Elyounoussi, Martin Ødegaard, Fredrik Midtsjø og Mathias Normann, som alle meldte forfall til den på grunn av skade - totalt 28 mann.

Dødelig trio?

Denne helgen har Erling Braut Haaland scoret igjen, Alexander Sørloth scoret to, mens Joshua King måtte se VAR nekte hans nettkjenning å bli tellende.

– Vi håper at Josh King skal finne tilbake til formen han har vært i tidligere. Så har vi Erling Braut Haaland, den heteste spissen i verden på topp. Det er bare å glede seg til denne kampen, som jeg tror Serbia gruer seg litt til, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

MÅLFARLIG TRIO: Alexander Sørloth, Joshua King og Erling Braut Haaland. FOTO: NTB scanpix/Montasje
MÅLFARLIG TRIO: Alexander Sørloth, Joshua King og Erling Braut Haaland. FOTO: NTB scanpix/Montasje

King har spilt litt på venstrekanten for Bournemouth, men Mathisen tror ikke det er et alternativ for Lagerbäck for å få plass til begge formspissene Sørloth og Haaland.

– Nei, det tror jeg ikke. Han er utrolig tro mot sin måte å spille på, og jeg tror han syns det allerede er offensivt nok når han har Martin Ødegaard, Joshua King og Erling Braut Haaland på banen samtidig. Om King ikke finner formen, eller det er skade eller noe, er det nok fort et alternativ med Ødegaard som hengende spissmakker til Haaland eller King.

Dermed knuser han drømmen for de som kunne tenkt seg å se Sørloth, King og Haaland sammen på banen.

– Det er null prosent sjanse for at det skjer. Faktisk håper jeg at vi ikke ser dem sammen på banen samtidig for det betyr bare en ting: Norge er desperate etter mål. Det vil ikke være en god ting. Dit håper jeg Norge ikke kommer.

– Men det er utrolig bra at Sørloth har den formen han har, og forhåpentlig kan han holde på den. Da har vi et godt alternativ i tilfelle skader, og han vil eventuelt komme inn som innbytter full av selvtillit. Det er bare gode nyheter.

Diskusjon om midtbaneplass

I Målshow søndag satte ekspertene opp laget som bør starte. Det er enighet om keeperplass og forsvaret: Almenning Jarstein, Elabdellaoui, Ajer, Reginiussen og Aleesami. På topp er valget King/Haaland, mens panelet hadde en liten uenighet om hvem som bør spille på midtbanen.

Jesper Mathisen tror Martin Ødegaard, Markus Henriksen, Sander Berge og kaptein Stefan Johansen vil utgjøre Lars Lagerbäcks fire utvalgte.

Erik Huseklepp har et annet, og kanskje noe oppsiktsvekkende, ønske.

– Jeg ønsker Markus Henriksen ut på benken og Fredrik Midtsjø inn. Da får man en midtbanespiller som har evne til å komme i boks og fylle den. Vi trenger mål hjemme mot Serbia, sier Huseklepp.

– Berge kan dekke defensivt for Ødegaard og Johansen kan dekke litt defensivt for Fredrik Midtsjø.

Hans ekspertkollega tror imidlertid ikke bergenseren får viljen sin.

– Midtsjø er god spiller og en strålende fyr, men jeg er såpass sikker på at Markus Henriksen starter sentralt så tror jeg dette blir laget.

Mathisen drar også opp et annet alternativ: Ole Selnæs som er utenfor sesong i Kina.

– Han trener hardt og har denne kampen som sitt eneste fokus. Han kommer til å være i bildet, men jeg tror Lagerbäck kommer til å være usikker på kampformen når vi kommer så langt. Derfor tror jeg han vil starte på benken.

Hot or not?