Reddet VM-sølv til Norge: – Måten det skjer på er skuffende

VM-SØLV: Norge og Johannes Thingnes Bø tok sølvet på herrenes stafett.
VM-SØLV: Norge og Johannes Thingnes Bø tok sølvet på herrenes stafett. Foto: Berit Roald
Norge og Frankrike var gullfavoritter før herrenes stafett, men mens franskmennene innfridde, ble det kun sølv til Norge etter for mange ekstraskudd.

Saken oppdateres!

De norske skiskytterherrene ble felt av for mange ekstraskudd i stafetten, og tok sølvmedaljen bak gullvinner Frankrike.

Totalt brukte Norge 12 ekstraskudd og fikk en strafferunde.

Johannes Thingnes Bø hadde over minuttet å ta igjen da han gikk ut til siste etappe. Det så lenge ut til å bli bronsemedalje til Norge, men da Tyskland skjøt på seg en strafferunde på siste skyting åpnet mulighetene seg for Thingnes Bø. Og med en superserie på siste skyting ble det sølv.

– Sølv i dag og vi fortjente ikke noe mer. Selv om jeg går en god etappe bruker jeg tre ekstraskudd. Det er under det nivået jeg vil ligge på, og jeg tror de andre føler litt på det samme. Når ingen leverte på topp tror jeg vi skal si oss fornøyd med sølv, sier Thingnes Bø til NRK.

– De var to gode foran meg, og jeg var avhengig av strafferunder på dem om jeg skulle ta dem igjen. Tro det eller ei, så skjedde det med Tyskland, sier han til TV 2.

Norge endte 21,5 sekunder bak Frankrike. Tyskland tok bronsen.

– Vi er skuffet. Frankrike var like store favoritter som oss, så at de tok det var ikke veldig overraskende, men det er måten det skjer på som er skuffende, sier storebror Tarjei Bø til NRK.

– Jeg skjønte underveis at dette handlet om å holde seg på medaljeplass. Så sprakk tyskeren og da ble det til slutt sølv, sier han til TV 2 etter løpet.

Strafferunde på første etappe

Vetle Sjåstad Christiansen startet stafetten med fullt hus på liggende skyting og lå i tet med Frankrike og Tyskland. Men på stående skyting gikk det verre og det ble strafferunde på Norge. De gikk ut 40 sekunder bak Tyskland i ledelsen.

– Man føler seg rotten innvendig. Det er nok det verste man kan oppleve som skiskytter tror jeg, at man må ut i strafferunde. Jeg er veldig skuffet over utgangspunktet jeg gir mine gode venner i dag, sier Sjåstad Christiansen til TV 2.

Christiansen holdt på avstanden inn til veksling og Norge lå på en foreløpig sjetteplass.

For mange ekstraskudd

Johannes Dale gikk andre etappe og skjøt fullt hus på liggende. På stående måtte han bruke alle tre ekstraskuddene, men slapp strafferunde. Martin Fourcade fullførte med null bom, det samme gjorde tyske Philipp Horn. De to hadde en solid ledelse, og Dale gikk ut fra siste skyting ett minutt og 17 sekunder bak.

Men Dale satte fart i sporet og gikk inn 13 sekunder til veksling med Tarjei Bø. Han brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, og to på stående.

Dermed hadde yngstebror Thingnes Bø ett minutt og åtte sekunder å ta igjen. Med to ekstraskudd på liggende skyting gikk han ut 59 sekunder bak Frankrike og Tyskland i teten.

Quentin Fillon Maillet måtte bruke to ekstraskudd på siste skyting, men fylte. Dermed gikk Frankrike alene ut i tet da Benedikt Doll måtte gå strafferunde etter siste skyting.

Thingnes Bø skjøt en rask serie på stående skyting og kunne kjempe om sølvet.

Lik TV 2 Sporten på Facebook