Jordan Henderson går glipp av flere viktige kamper på grunn av en skade han pådro seg mot Atletico Madrid.
Jordan Henderson går glipp av flere viktige kamper på grunn av en skade han pådro seg mot Atletico Madrid. Foto: Andrew Yates

Liverpool må klare seg uten kapteinen i flere uker

Jürgen Klopp fortalte under fredagens pressekonferanse at Jordan Henderson blir borte fra banen i tre uker.

– Det kunne vært verre med Henderson. Men han har fått seg en smell i hamstringen og blir ute i rundt tre uker. Det er ikke bra for oss, men vi føler oss heldige som ikke mister han lengre.

Det startet Jürgen Klopp fredagens pressekonferanse med. Dermed går trolig Liverpool-kapteinen glipp av returoppgjøret mot Atletico og flere Premier League-kamper.

– Henderson er eksepsjonelt viktig. Ikke bare fotballmessig, men av flere grunner. Heldigvis er det en posisjon hvor vi har spillere som kan gå inn, sa tyskeren.

Forventer en tøff kamp

West Ham er neste hinder for Liverpool i jakten på deres første seriegull siden 1989/1990-sesongen. London-laget tapte onsdag 2-0 mot Manchester City, en kamp Jürgen Klopp allerede har analysert.

– De spilte uten Felipe Anderson, Sebastien Haller og Manuel Lanzini, gode spillere. City dominerte jo kampen spillmessig, men West Ham forsvarte seg med alt de hadde. Det kommer de nok til å gjøre mot oss også.

Klopp forventer en tøff kamp mot «The Hammers».

– Jeg forstod det slik på David Moyes at han tok med seg noe positivt fra kampen, og de kommer nok til å prøve igjen. Vi må være forberedt på det. Jeg forventer en tøff kamp, sa den tyske manageren.

Mané var overrasket over å bli byttet ut

Klopp måtte også nok en gang svare på hvorfor han tok av Sadio Mané til pause mot Atletico Madrid.

– Jeg snakket faktisk med Sadio i dag tidlig, da spurte jeg han om han var overrasket over at han ble tatt av. Han svarte ja.

Det var flere som reagerte på at Klopp valgte å ta av nøkkelspilleren allerede til pause da Liverpool lå under mot Atletico Madrid.

Etter kampen forklarte tyskeren at valget ble tatt på bakgrunn av Atletico-spillernes oppførsel i duellene. Han følte at motstanderne var ute etter å provosere den lynraske angrepsspilleren.

– Sadio sa at han ikke var nervøs og at han kunne håndtert situasjonen. Men jeg tror ikke han hadde en sjanse, det handlet ikke om han.

– Vi trenger Sadio i dueller. Han må være i fysisk kontakt med motspillerne. Jeg mener at begge situasjonene ble laget av Atletico-spilleren. Men slik er det, det er en del av spillet. En del jeg ikke liker. Men det er vanskelig å unngå det, sa Klopp under fredagens pressekonferanse.

Det første gule kortet fikk Mané etter 40 minutter etter en duell med Sime Vrsaljko. Samme duo kom i fokus fem minutter senere da senegaleseren traff kroaten med albuen.