Haaland scoret to i Champions League-debuten for Dortmund: – Man må jo bare gni seg i øynene

Erling Braut Haaland satte PSGs stjernegalleri i skyggen da han på egenhånd sørget for 2-1-seier over den franske giganten.

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain 2-1

Erling Braut Haaland brukte 68 minutter på å score sitt første Champions League-mål for Borussia Dortmund.

19-åringen var på hugget i boksen og plukket opp ballen før PSG-stopperne klarte å reagere.

Men 19-åringen ga seg ikke der. Etter 77 minutter mottok Jærbuen ballen på utsiden av PSGs sekstenmeter og limte like greit ballen i krysset.

– Jeg tenkte ikke så mye. Jeg nøt øyeblikket, og det er akkurat disse kveldene man lever for, sier matchvinneren i et intervju med UEFA etter kampen.

– Jeg koser meg, sier Haaland til TV 2.

Se begge scoringene i vinduet øverst!

– Hva er du laget av? Man må jo bare gni seg i øynene utbrøt TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Før tirsdagens kamp lå Jærbuen på andreplass på toppscorerlisten i Champions League, med sine åtte nettkjenninger for RB Salzburg – to mål bak toppscorer Robert Lewandowski.

Nå er de på delt førsteplass og Braut Haaland er den første tenåringen som scorer ti mål i én Champions League sesong. TV 2s eksperter lar seg stadig imponere.

– Han stopper jo ikke. Hamrer inn mål i Østerrike, hamrer inn mål for Salzburg i Champions League, så kommer han da til en av verdens største klubber og har levert godt i Bundesliga. Og så, PSG å motsatt halvdel, et av verdens beste, mektigste, rikeste lag og så bare gjør han det på denne måten. Det er helt vilt, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Haaland har et bevegelsesmønster i og rundt boksen som er helt vanvittig imponerende, utdyper Mathisen.

Og det kom til syne ute på banen. 19-åringen jobbet på alt som kom hans vei og var stadig et uromoment for PSGs rutinerte stoppere.

Neymar utlignet for bortelaget, da han satt ballen enkelt i åpent mål etter lekkert innlegg fra Kylian Mbappé.

Hylles i tyske medier

Den tyske storavisen Bild er full av lovord om Braut Haaland.

Avisen melder blant annet: «Glem Neymar, glem Mbappé! Giganten heter Erling Braut Haaland».

– Bare det å være på samme bane som Neymar og Mbappé er jo surrealistisk, det må det være det for Erling Braut Haaland også. Man går tom for ord for å beskrive det, skyter Brede Hangeland inn.

– Det beste med Erling Braut Haaland er dette instinktet til å gjenkjenne situasjoner der det kan bli scoring. Der må han være en av de beste i verden på akkurat det, sier TV 2s fotballekspert om Haalands første scoring.

Lavmælt åpning

De første 30 minuttene foregikk i rolig tempo. Hjemmelaget fikk kampens største mulighet etter 26 minutter.

Vidunderbarnet Jadon Sancho trakk seg inn fra venstrekanten og fyrte av, men PSG-keeper Keylor Navas strakk seg så langt han kunne og avverget.

Under ti minutter senere avanserte Braut Haaland framover i lange klyv. 19-åringen prøvde seg fra skråvinkel, men ballen havnet i nettveggen.

– Han er skarp, direkte og går rett på mål, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

For de franske gjestene og deres stjernegalleri var det lite som stemte. Verken Neymar eller Kylian Mbappé klarte å sette sitt preg på omgangen.

Haaland-mareritt for Neymar.
Haaland-mareritt for Neymar.

Til pause stod det 0-0.

Haaland mye involvert

Selv om scoringen uteble i første omgang gikk mye av det Dortmund foretok seg via Erling Braut Haaland.

– Du sitter alltid med en følelse av at Haaland er livsfarlig. Han ligger hele tiden og lukter. Et par ganger kunne han blitt spilt på av andre lagkamerater, men de valgte en annen løsning, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Returoppgjøret i Paris spilles onsdag 11. mars.