Tabbe serverte overtidsseieren til Son og Tottenham

Tottenham var på vei mot uavgjort, men så tabbet Aston Villas Björn Engels seg ut for andre gang og ga bort alle poengene. Nå spår José Mourinho bikkjeslagsmål om mesterligaplassene.

Aston Villa-Tottenham 2-3

Se Sammendrag øverst

Spurs-seieren – den tredje på rad – gjør at Chelsea nå kjenner den tunge, varme pusten fra José Mourinho i nakken i kampen om fjerdeplassen, som gir Champions League-spill. Femteplassen kan også gi dette ettersom Manchester City er utestengt i påvente av anke. Les mer om det her.

– Seieren var viktig for oss med tanke på mesterligaplass, men problemet er at det ikke bare er oss. Nå er det mange. Lag som følte fjerdeplassen var utenfor rekkevidde, men nå ser på femteplassen som mer oppnåelig. Everton, Arsenal, Sheffield, Wolves. Alle vil føle de har en mulighet. Det blir en tøff kamp for oss, sa Tottenham-manager José Mourinho til BBC etter kampen.

Mandag kveld møtes Chelsea og Manchester United til TV 2 Sport Premium-sendt kamp i London. Chelsea er ett poeng foran Spurs, mens United er fem poeng bak.

Mareritt for Engels

Tottenham vant etter at belgiske Björn Engels (25) rotet det til på overtid og slapp gjennom en ball til Heung-Min Son, som kunne spurte frem og avgjøre kampen med sin 3-2-scoring.

Kampen ble en berg-og-dalbane for Engels, som laget straffe før han kunne juble over å ha utlignet til 2-2. Så gjorde han den avgjørende tabben på overtid.

Villa-keeper Pepe Reina ga støtte til uheldige Engels etter kampen.

– Vi gjør alle feil. Björn hadde en fantastisk kamp, men slikt skjer. Vi må støtte ham. Han kommer nok ikke til å sove mye i natt, men i morgen er en ny dag, sa spanjolen.

– Vi fortjente å vinne, men de fortjente ikke å tape. De ga oss en skikkelig kamp. De spilte for å vinne, det var det som gjorde at kampen ble så bra, sa en smørblid Mourinho om kampen.

Selvmål og straffe

Før pause var det først Tottenhams midtstopper Toby Alderweireld som markerte seg. Etter ni minutter var han uheldig og ga Aston Villa ledelsen med et selvmål, men revansjen kom etter 27 minutter.

Da var 30-åringen våken på et hjørnespark, og han fikk banket ballen i nettet fra skrått hold til 1-1.

– En fantastisk avslutning. Han slår tilbake så til de grader. Det er en skikkelig spiss-scoring, roste Erik Huseklepp.

Like før pause tok Tottenham ledelsen etter at VAR ga straffespark etter en Björn Engels-takling av Steven Bergwijn. Heung-Min Son var alt annet enn sikker fra krittmerket, men fikk ballen i nettet da han var først på returen fra Villa-keeper Pepe Reina.

Ny revansje

Revansjer ble et tema denne søndagen på Villa Park. Ni minutter etter pause steg Engels (mannen som laget straffe) til værs i feltet på et hjørnespark fra Villa-talisman Jack Grealish og stanget inn 2-2.

Scoringen pustet virkelig liv i kampen. Spillet bølget frem og tilbake, begge lag hadde store sjanser, men scoring ble det ikke før på overtid.

Da var det Heung-Min Son som utnyttet en klareringsfeil av Engels og sikret seier 3-2.

– Det var et hederlig forsøk fra Villa, men de har ikke råd til å tape dette. De kan ikke gi vekk gavepakker slik. Det er en type prestasjon det lukter nedrykk av, sa Brede Hangeland om Aston Villa.