Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic

Kristoffer Ajer ble den store helten for Celtic da Aberdeen ble slått 2-1 søndag. Mens Alexander Sørloth skjøt Trabzonspor til tabelltoppen i Tyrkia.

Nordmannen hamret inn seiersmålet ni minutter før slutt.

Se målet i Sportsnyhetene øverst.

Scoringen kom da James Forrest dro seg fint innover i banen og fant Ajer som hadde løpt seg fri i hjørnet av straffefeltet. Fra skrå vinkel hamret midtstopperen ballen i mål til ellevill jubel fra de tilreisende Celtic-supporterne.

Det var Ajers andre seriemål for sesongen, og det sikret Glasgow-klubben tre poeng i en tøff bortekamp. Midtstopperen spilte hele kampen, mens Mohamed Elyounoussi var ubenyttet innbytter.

Callum McGregor sendte Celtic i ledelsen etter ti minutter, mens Ashton Taylor sørget for balanse i regnskapet med sin scoring like før halvtimen spilt. 1-1 sto seg helt fram til Ajer ladet skuddfoten ni minutter før slutt.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette var en veldig viktig seier som ble hentet under veldig vanskelige spilleforhold. All ære til spillerne som gravde fram et fremragende resultat for oss, sa Celtic-manager Neil Lennon.

– Kris er en enorm spiller for denne klubben, som vi kan bruke i ulike posisjoner, og i dag scoret han et veldig viktig mål.

Seieren var Celtics sjuende på rad i serien. Laget har 13 poeng ned til erkerival Rangers, som riktignok har to kamper mindre spilt. Aberdeen innehar 3.-plassen, men kan bli passert av Motherwell som har én kamp til gode.

Alexander Sørloth fant på ny nettmaskene da hans Trabzonspor slo gullrivalen Sivasspor 2-1 søndag. Nordmannen var opprinnelig utestengt til oppgjøret.

Målet kom allerede etter fire minutter. Foran mål var Sørloth sikker fra sju meter etter å ha løpt seg fri i feltet. Den målgivende pasningen kom fra Badou Ndiaye, som Sørloth spilte sammen med i Bodø/Glimt i 2015.

Forrige helg ble Sørloth utvist for å ha dyttet en motspiller i ansiktet på tampen av 2-0- seieren over Genclerbirligi. Nordmannen ble ilagt to kampers karantene, men klubben anket saken og fikk den redusert til én kamp.

Dermed kunne Sørloth istedenfor score og bidra til en svært viktig seier mot Sivasspor etter å ha stått over torsdag cupkamp mot Erzurum.

Like før pause var Caner Osmanpasa uheldig og satte ballen i eget nett for Sivasspor. Mustapha Yatabare scoret et trøstemål tre minutter på overtid, men Sørloth og hans lag vant likevel og kunne innkassere tre veldig viktige poeng i toppkampen i tyrkisk superliga.

Det gjør at Trabzonspor tar tilbake tabelltoppen med ett poeng foran Istanbul Basaksehir, som vant over Besiktas fredag. Luken ned til Sivasspor er nå på tre poeng, og Sørloths lag har også én kamp til gode på gullrivalene.