FENOMEN: Erling Braut Haaland har tatt Borussia Dortmund med storm.
FENOMEN: Erling Braut Haaland har tatt Borussia Dortmund med storm. Foto: Martin Meissner

Haaland om egen fysikk: – Jeg tror jeg har en verdensrekord

Erling Braut Haaland kåret til månedens spiller i Bundesliga.

Erling Braut Haaland har tatt tysk fotball med storm. Fredag kom det frem at han er kåret til månedens spiller i Bundesliga, i sin første måned i den ærverdige tyske ligaen.

Han hadde i tillegg bare to innhopp, og en total spilletid på 59 minutter.

Ganske unikt. Og Haaland fremstår som et unikum. Både fysisk og mentalt.

Og ifølge hovedpersonen selv har han alltid hatt fysiske forutsetninger utenom det normale.

– Jeg var god til å hoppe. Jeg tror jeg har en verdensrekord i hopping for fem, seks år gamle gutter. Det er en bra rekord, men den er nok uoffisiell, flirer han og forteller også at han var en god sprinter.

– Moren min brukte å drive med friidrett. Jeg tror farten min kommer fra både mamma og pappa.

Uttalelsene kommer i et intervju han har gjort med Bundesligas offsielle nettsider.

Der forteller han videre om familiens betydning.

– Faren min har vært en stor rollemodell for meg. Jeg har alltid sagt at jeg ønsket å bli en profesjonell fotballspiller på et høyt nivå, og det er det jeg har sagt hele livet.

– Å prøve å bli bedre enn ham har vært ett mål.

Men med farens over 200 kamper i Premier League og 34 kamper for Norge, mener mannen som har tatt Champions League og Bundesliga med storm denne sesongen at han fortsatt har litt å gå på.

Strekker seg etter stjernene

Det er heller ikke det eneste målet han har hatt.

– Jeg har alltid sagt at drømmen min er å bli en av de beste spillerne i verden. Jeg visste at jeg var god da jeg var ung, men du vet, det er alltid en lang vei å gå. Da jeg fikk min profesjonelle kontrakt i Bryne tenkte jeg at «dette er en god ting», men på den andre siden var det ingenting sammenlignet med andre.

– Da jeg var i Salzburg startet jeg å score mål der, men om jeg var realistisk så jeg på Kylian Mbappe. Han dundret inn mål i Ligue 1. Man kan alltid nå høyere i fotball.

Nå er det han som dundrer inn mål på et høyere nivå i Bundesliga.Han forteller at det klikket umiddelbart med sine nye stjerne-lagkamerater.

– Jeg har bare vært her en måned, men når alle på laget er så gode, så blir det lett å skape sjanser og å spille med dem, sier Haaland.

– Fra det første sekundet jeg spilte med Jadon [Sancho], Marco [Reus], Thorgan [Hazard]... Med disse gutta så bare fungerer det med en gang. Det er slik det er med verdensklasse-spillere.

Unggutten har scoret åtte mål på fem kamper og han har sett dem igjen på video...

– Jeg har sett på dem mange ganger, og når jeg gjør det, så vil jeg gjøre det igjen. Så ja. Jeg har sett dem mye.

Imponert treningskompis

19-åringen har ikke bare imponert eksperter og tilskuere. Også lagkamerater har latt seg begeistre.

I et intervju med sportsmediet Spox og streamingtjenesten DAZN snakker Dortmund-keeper, Roman Bürki, varmt om profesjonaliteten til det norske stjerneskuddet.

– Han er en veldig kul fyr. Han vet hva det handler om og er profesjonell. Jeg er alltid blant de første på treningsfeltet, men Erling er alltid før meg, sier keeperen.

– Jeg spurte ham hva han skulle gjøre på fridagen vår. Han sa «Jeg har ikke noe bedre å gjøre enn å dra til treningssenteret.» Han vet hva som er viktig og hva som er bra for ham, sier Bürki.