GULLFAVORITTER: Det er ventet at det vil bli flere tette dueller mellom Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø i løpet av VM.
GULLFAVORITTER: Det er ventet at det vil bli flere tette dueller mellom Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø i løpet av VM. Foto: Lise Åserud

– Det skal ikke være mulig. Han har tatt det til et nytt nivå

Johannes Thingnes Bø er imponert over treffprosenten til rivalen.

Johannes Thingnes Bø (26) mot Martin Fourcade (31). Hørt det før? De to skiskytter-stjernene har delt broderlig på verdenscupseirene denne sesongen. Thingnes Bø var best før jul. Han vant i Östersund, Hochfilzen og i Annecy.

Da Thingnes Bø valgte å reise hjem i forbindelse med fødsel vant Fourcade omtrent rubbel og bit i Oberhof og Ruhpolding.

Mental sperre?

Da nordmannen returnerte ble det seier på første forsøk. Det tror den svenske eksperten Jesper Nelin plager Fourcade. Han mener Thingnes Bø har et mentalt overtak på franskmannen.

– Det har virkelig sett slik ut når man kikker på konkurransene. Med en gang Bø ikke var med, leverte Fourcade som aldri før, sier Nelin til TT.

Thingnes Bø tror ikke han har kommet inn i hodet på Fourcade.

– Det kan kanskje se slik ut når man ser på resultatene, men jeg vant bare med ti sekunder i Pokljuka. Han skjøt tjue treff. Jeg tror egentlig ikke han har noe kompleks. Men jeg tror at begge vet at hvis begge er på sitt beste, er jeg hakket foran. Men han er raskere enn i fjor og har verdensrekord i treffprosent. Det er helt utrolig. Det er skarpt, sier Thingnes Bø.

– Duellen er vannet ut

Fourcade har en treffprosent på 94 på liggende skyting. På stående skyting treffer franskmannen på 90 prosent av skuddene. Ingen andre i sirkuset har høyere treffprosent.

– Det skal ikke være mulig. Han har tatt skytenivået til et helt nytt nivå. Jeg blir max imponert, rett og slett, sier Thingnes Bø.

Selv står han med en treffprosent på 90 på liggende skyting og 89 på stående. Men Thingnes Bø mener at flere andre løpere kan utfordre duoen.

– Det blir jevnt, og det er flere som er med i kampen. Duellen mellom meg og Fourcade har stått sterkere før enn den gjør nå. Jeg føler den er litt vannet ut nå med flere konkurrenter som kan ta oss. Det tror jeg er bra. Jeg tror det er mange som er lei av at det er meg eller Fourcade som står igjen på topp, sier Thingnes Bø.