HOMECOMING: Per Ciljan Skjelbred vender tilbake til Rosenborg etter ni år i utlandet.
HOMECOMING: Per Ciljan Skjelbred vender tilbake til Rosenborg etter ni år i utlandet. Foto: Robert Henriksson

Skjelbred klar for Rosenborg

Per Ciljan Skjelbred (32) har signert for Rosenborg.

Midtbanespilleren er enig med Rosenborg om en overgang og blir RBK-spiller sommeren 2020.

Det bekrefter Rosenborg på sin hjemmeside.

– Det var naturlig for meg å komme hjem nå. Jeg har vært lenge i Tyskland og har hatt det veldig bra her. Men barna mine har blitt såpass store nå og kona mi har fått seg jobb ved universitetet i Trondheim. Det var rett og slett på tide å komme hjem nå. Jeg har savnet Trondheim, sier Per Ciljan Skjelbred til rbk.no.

Trener Eirik Horneland er strålende fornøyd med Skjelbred-kuppet.

– Vi har jobbet med det en stund, og fant ut at det var mulig. Nå har vi klart å få det til. Han er her fra 1. august. Det er en kjempesignering for oss, sier Horneland til TV 2.

– Han tilfører erfaring, masse energi og er en god fotballspiller. Han har mange år igjen, fortsetter RBK-treneren.

– Har noe ugjort i Rosenborg

Skjelbred har skrevet under på en 2,5-årskontrakt med Rosenborg. Han skal fullføre sesongen i Tyskland før han kommer tilbake til Trondheim. Skjelbred er spilleklar for Rosenborg 1. august.

– Jeg sitter med en god følelse. Jeg har bevist hva jeg er god for i mange år her, men føler nå at jeg er ferdig med Tyskland. Alternativet hadde vært å dra videre et annet sted, det var ikke mangel på tilbud. Men da Micke (Dorsin) ble sjef og begynte å ringe meg, var det en naturlig avgjørelse å komme hjem, sier han.

Skjelbred åpner opp for å fortsette i Rosenborg også etter 2022-sesongen.

– Jeg holder på så lenge det er artig. Det er det viktigste for meg. Det brenner i kroppen fremdeles på hver eneste trening. Jeg gleder meg til å komme hjem. Jeg har noe ugjort i Rosenborg. Seriegull er en ting, men det jævla cupgullet skal jeg ha. Jeg gir meg ikke før det er i havn, sier Skjelbred.

– Herlig person

Sportssjef Mikael Dorsin er svært fornøyd med signeringen.

– Vi er glade for å få til det. Selv om det er fra sommeren så er det veldig bra.

– Var det vanskelig å få til denne overgangen?

– Det har ikke vært vanskelig, men det er jo en del arbeid. Det handlet om å overbevise han og få han til å kjenne på en motivasjon til å komme tilbake til Rosenborg. Kontrakten hans går ut og han spiller fortsatt på et høyt nivå, så det er mange klubber som har ønsket han.

– Hva betyr det for RBK å få hjem en legende i Rosenborg-sammenheng?

– Vi ville jo at han skulle komme hjem. Han må være god nok, og det er Per. Han spiller i Bundesliga hver uke. Han er også en herlig person og en fantastisk ambassadør for hva RBK står for. Han har et stort smil, glød i øynene og gir entusiasme.

Dorsin vil ikke røpe om Skjelbred blir en dyr mann for Rosenborg.

– Jeg har ikke tenkt å uttale meg om noen summer, men om man ser på hvem det er så tror jeg det er helt fornuftig.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Skjelbred og Rosenborg er en svært god match.

– Det er en fantastisk nyhet for Rosenborg og Eliteserien. Det er en kjempestor forsterkning for et RBK-lag som har slitt etter at Eirik Horneland ble sjef. Skjelbred fikser et problem i laget. Han har noen kvaliteter på midtbanen som de ikke har fra før. Han har spilt på et høyt nivå i en årrekke og er en av de store heltene på Lerkendal. Han løser ikke bare problemer på banen, men løser kanskje et enda større problem utenfor banen. Han vil få supportere til å glemme mye av det negative som har skjedd, sier Mathisen.

Beinbrudd mot Olympiakos

32-åringen fra Lade i Trondheim startet karrieren i Rosenborg som 16-åring i 2004. Han ble raskt en publikumsyndling med sitt store overblikk. Han spilte i mesterligaen året etter. Beinbruddet etter den stygge taklingen av en Olympiakos-spiller satte ham derimot tilbake for en tid. Han fikk med seg 239 kamper og tre seriegull for RBK.

Så startet profftilværelsen i tysk Bundesliga, der Hamburg var første stopp i 2011. I 2013 gikk han videre til Hertha Berlin.

Skjelbred har dessuten vært kaptein på det norske landslaget og stoppet på 43 landskamper.