TILBAKE: Joshua King har trent hele uken.
TILBAKE: Joshua King har trent hele uken. Foto: Glyn Kirk

Bekrefter at King er skadefri: – Nesten som en ny signering

Kapteinen jubler for Joshua King-comeback. Lykken smiler også for den norske stjernespissen på hjemmebane.

Joshua King har trent hele uken og er aktuell til helgens kamp mot Sheffield United. Det bekreftet manager Eddie Howe på en pressekonferanse fredag morgen.

– Joshua King og Jack Stacey har begge trent denne uken og er aktuelle, forteller han.

King pådro seg en hamstring-skade i oppgjøret mot Brighton i romjulen. At han nå er klar igjen er gode nyheter for Bournemouth og det norske landslaget.

Også på hjemmebane smiler lykken til King om dagen.

Venter barn nummer to

King var nylig med i Fotballforbundets podcast PodBall. Der kom King med en baby-nyhet.

– Vi driver og bygger hus i Norge. Vi har kjøpt tomt og greier. Jeg, damen og ungene. Det kommer en ny en nå om to måneder, bekrefter han.

Fra før har King sønnen Noah. Nå får han en datter. King vil at det nye huset skal bli et samlingspunkt for barna og deres venner.

– I oppveksten var min leilighet samleleiligheten til alle gutta. Jeg vil at Noah og den nye som kommer nå har et sted der de kan føle seg trygge og ta med venner. Da har jeg mer kontroll. Nå kommer det en datter. Da blir det definitivt viktig å ha kontroll, forteller King.

Ønsket av Manchester United

På tampen av overgangsvinduet la Manchester United inn et bud på 325 millioner kroner for den norske spissen. Bournemouth takket nei, noe lagets kaptein Simon Francis er glad for.

– Jeg var i nærheten av huset hans og tok bilnøklene hans bare i tilfelle han ville kjøre til Manchester, spøker Francis til lokalavisen Bournemouth Echo.

Manchester Uniteds King-interesse kjølnet da budet ble avslått. I stedet valgte Ole Gunnar Solskjær å hente Odion Ighalo på lån. Francis ser det som et godt tegn at Manchester United ville ha King.

– Det er flott for klubben at større klubber viser interesse. Det betyr at gutta gjør det bra, men det ville vært et stort tap om «Kingy» hadde forsvunnet, sier han.

Kapteinen skjønner at King lot seg friste.

– Det er vanskelig ikke å la seg påvirke når Manchester United viser interesse, men det kan gi oss et stort løft når han kommer tilbake. Det er nesten som vi har signert en ny spiller, sier Francis.

Kan få luke

Bournemouth har klatret til 16. plass i Premier League etter to strake seirer. Søndag venter Sander Berges Sheffield United på Bramall Lane. Med seier vil Bournemouth få et lite pusterom til lagene under nedrykksstreken. Da vil King & co. også ha heng på lagene som ligger rundt midten av tabellen.

I tillegg til King og Stacey nærmer det seg comeback for den viktige midtbanespilleren David Brooks. I går løp han på gress for første gang siden han ble skadet i slutten av juli.