TV 2 mister Premier League-rettighetene – men først om to år

Fra 2022/23-sesongen og seks år frem i tid skal NENT Entertainment Group sende Premier League i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NENT bekrefter i en pressemelding at de har kjøpt rettigheten til Premier League for hele Norden. Rettighetskjøpet sikrer dem Premier League i seks år frem til 2028.

Det var Kampanje som omtalte nyheten først.

NENT er eierselskapet til Viasat-kanalene.

De vant onsdagens budrunde om Premier League-rettighetene med start fra høsten 2022.

TV 2 har vist Premier League siden 2010 og skal fremdeles sende Premier League frem til sommeren 2022, men fra høsten 2022 skifter altså rettighetene kanal.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne forlenget denne rettigheten, for etter ti år har Premier League en helt spesiell posisjon i TV 2. Vi gikk veldig langt, men alt har en grense. Vi har i TV 2 mange andre satsinger som vi også har et ansvar for å ivareta. I dag er vi skuffet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

– Samtidig har TV 2 Premier League i mer enn to sesonger til og er fast bestemt på å fortsette å gi publikum det best mulige tilbudet. Rettigheter er til leie, ikke til odel og eie. Nye viktige rettigheter er i spill og TV 2 har fortsatt ambisjoner om å tilby et attraktivt sportsinnhold til det norske folk.

Sandnes understreker at TV 2 fremdeles har alt fra landslagsfotballen og Europaligaen, samt deler av Champions League, La Liga og Serie A - i tillegg til et fyldig ishockey- og sykkeltilbud.

– Vi har fortsatt høy selvtillit når det kommer til sport. Vi har klare ambisjoner om å være en viktig tilbyder av store sportsøyeblikk for det norske folket også i årene fremover, sier Sandnes.

NENT sender allerede Premier League i Sverige, Danmark og Finland, men får nå Norge med på lasset når neste rettighetsperiode tar til.

– Jeg overveldet over denne nye og utvidede avtalen og kan nok en gang bekrefter Nent Groups som ledende i det nordiske markedet. Premier League-fotball er en hjørnestein i vår sportssatsing, og med Norge i tillegg til rettighetene i Sverige, Danmark og Finland gir det oss et fundament for ytterligere utvikling for denne fantastiske idretten. Vi har satt rekord i å levere en verdensklassedekning av Premier League til en stor og delegert fanskare i Norden. Våre sportsmedarbeidere er klare for å ta dette til et nytt nivå for mange år framover, sier NENT-president og administrerende direktør Anders Jensen.