Liverpools unggutter med sensasjonell seier

Liverpools juniorlag slo Shrewsbury og tok seg videre til FA-cupens 5. runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Shrewsbury 1-0

Se scoringen fra kampen i Sportsnyhetene øverste på siden.

Liverpools vikartrener Neil Critchley klarte det Jürgen Klopp ikke maktet, nemlig å slå Shrewsbury Town.

Liverpools tenåringer vant 1-0 over Shrewsbury på Anfield tirsdag kveld og er klar for 5. runde i FA-cupen. Der venter Chelsea på Stamford Bridge.

Med sine 19 år og fem dager ble Curtis Jones tirsdag historisk. Han er nemlig den yngste kapteinen i Liverpools historie.

– Vi har en utrolig historie og utrolige fans, men det er bare fantastisk å være ute der og spille. Å være kaptein var ekstra spesielt, sier Jones til LFC TV etter kampen.

– Nå er det Chelsea neste, og mange av guttene har gitt manageren et problem med å plukke ut laget. Alle guttene viste alt det manageren ser etter i spillere. Vi ser frem mot den neste runden.

Kjørte over Shrewsbury

Med Jürgen Klopp og hele førstelaget på ferie var Liverpools juniorspillere levnet liten sjanse i omkampen mot Shrewsbury fra League One. Det første oppgjøret endte 2-2 etter et flott comeback fra laget fra nivå tre.

MILNER PÅ PLASS: James Milner hadde ferie, men tok likevel turen til Anfield for å se Liverpools unggutter i aksjon.
MILNER PÅ PLASS: James Milner hadde ferie, men tok likevel turen til Anfield for å se Liverpools unggutter i aksjon. Foto: Paul Ellis

Men ungguttene (syv av de startende var tenåringer) lot seg inspirere av et fullsatt Anfield, og kjørte tidvis over den eldre garde i første omgang – uten å få uttelling.

Tendensen fortsatte i andre omgang, men etter en knapp time var det bortelaget som tok ledelsen, helt til VAR fikk se situasjonen og annullerte for offside.

Men kvarteret før slutt fikk endelig vertene uttelling. Et innlegg fra høyreback Neco Williams traff kun Shrewsburys RoShaun Williams som headet ballen i eget nett. Et mareritt for den tidligere Manchester United-unggutten.

Med snittalder i startoppstillingen på 19 år og 102 dager slo Liverpool rekorden fra ligacuptapet mot Aston Villa i desember (da førstelaget var i Qatar for å vinne klubb-VM) med 80 dager.

16-årige Harvey Elliott var yngst i laget som entret banen på Anfield, 22-årige Pedro Chirivella eldst. Mens det ble stortap i ligacupkvartfinalen, endte det med seier i FA-cup-omkampen.

Dermed er det Liverpool som skal møte Chelsea i 5. runde. En fantastisk triumf for trener Neil Critchley og hans juniorer.

Rooney mot United

Wayne Rooney scoret Derbys siste mål på straffespark da Northampton ble slått 4-2 i en annen omkamp tirsdag. Dermed fikk også Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag sin motstander i neste runde. Kampen vil spilles på Pride Park.

De tre siste omkampene tirsdag gikk alle til ekstraomganger, og to av dem til straffesparkkonkurranse.

Newcastle ga fra seg en tidlig 2-0-ledelse med to baklengsmål i sluttminuttene mot Oxford, men Allan Saint-Maximin ble matchvinner da han gjorde 3-2 i det 116. minutt.

Sean Longstaff og Joelinton scoret for Premier League-laget den første halvtimen, men mål av Liam Kelly i det 84. minutt og Nathan Holland på overtid tvang fram ekstraomganger.

Birmingham slo Coventry 4-1 på straffespark etter 2-2 i selve kampen, mens Reading slo Cardiff med samme sifre etter 3-3 i en kamp der Cardiff ledet 3-2 inntil Yakou Meites scoring i det 116. minutt.