Haaland-eventyret fortsetter - scoret to i første kamp fra start

Erling Braut Haaland spilte fra start for første gang i Bundesliga da Dortmund vant 5-0 mot Union Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Borussia Dortmund-Union Berlin 5-0

Erling Braut Haaland fikk sin første kamp fra start for Borussia Dortmund mot Union Berlin lørdag, og etter fem mål på to innhopp før dette- fordelt på kun totalt kun 59 minutters spilletid - var forventningene enorme til 19-åringen.

Haaland skuffet ikke, og leverte to nye scoringer til sin allerede solide Bundesliga-CV.

Allerede før 18 minutter var spilt i hans første kamp fra start i en av fotballeuropas tøffeste ligaer, var han på riktig plass og satte 2-0 i nettet.

Haaland skaffet også straffesparket som gav 3-0, før han deretter satte inn sitt andre for ettermiddagen med 5-0-målet etter 75 minutter i oppgjøret.

– Vi produserer vanvittig med sjanser, vi scorer fem mål. Det er et fantastisk lag. Jeg koser meg. Det er verdensklassespillere alle og enhver, vanvittige spillere, og jeg er stolt over å spille med sånne spillere, sier Braut Haaland selv til Viasat etter kampslutt.

Nordmannen stiller deretter opp på en fellesseanse på tysk, men svarer i forbifarten på TV 2s spørsmål om å sette ord på hvordan det hele oppleves også på norsk.

– Det er helt fantastisk. Helt fantastisk, sier Dortmunds norske stjerne.

TV 2-ekspert: – Nesten ikke mulig å finne ord som kan beskrive det

TV s fotballekspert lar seg også begeistre.

– Braut Haaland-eventyret bare fortsetter, og det blir bare mer og mer imponerende for hver kamp han spiller for Borussia Dortmund. Det er nesten ikke mulig å finne ord som kan beskrive det han leverer om dagen, for dette skal egentlig ikke være mulig for en så ung spiss .. Fra Jæren, sier Jesper Mathisen ekstatisk.

Ifølge Opta er det ingen andre spillere som har scoret sju mål på sine første tre kamper i Bundesliga-historien.

– Uansett hvilken nasjon han hadde vært fra hadde hele verden snakket om ham, og akkurat nå er han et av verdens heteste navn i fotballverden, sier Mathisen.

Sancho scoret også - begge 19-åringene med rekord

Det var imidlertid et annet stortalent som startet scoringsballet for Dortmund lørdag. Etter 13 minutter dro nemlig Jadon Sancho seg inn fra venstre, og selv om han var noe heldig da avslutningen gikk via en forsvarer og i nettet, betød det hjemmeledelse på Signal Iduna Park.

Målet var den engelske 19-åringens tolvte for sesongen og 25. i Bundesliga-karrieren, hvilket er rekord for en tenåring.

Fem minutter senere var det så Haalands tur. Et flott innlegg fra Julian Brandt på høyre fant veien til det farlige rommet mellom forsvaret og keeper, og på ekte goalgettervis bredsidet Norges heteste fotballspiller i øyeblikket inn 2-0 fra kloss hold.

Dermed hadde han scoret utrolige seks mål på totalt 77 minutters spilletid i tysk fotballs øverste divisjon. Det er ifølge statistikktjenesten Opta også ny Bundesliga-rekord.

Mot et gavmildt bortelag kunne Dortmund-ledelsen vært større til pause, selv om Union også hadde sine farligheter, og også i første halvdel av 2. omgang ble det sløst.

Haaland skaffet straffesparket til 3-0

Halvveis i omgangen var så Haaland farlig frempå igjen, og skaffet sitt lag straffespark. Alene med keeper Rafal Gikiewicz passerte unggutten polakken og ble lagt i bakken. Kontakten var minimal, men dommeren var aldri i tvil om at straffesparket var korrekt. Situasjonen ble heller ikke overprøvd av VAR-dommerne.

Straffesparket måtte Haaland overlate til Dortmund-stjernen Marco Reus, som sikkert satte 3-0 i nettet bak en Union-målvakt som kun fikk det gule kortet i situasjonen.

Like etterpå økte Axel Witsel til 4-0 for et Dortmund som virkelig lekte seg igjen foran hjemmefansen, men det var langt ifra det siste målet i oppgjøret...

Nordmann kom inn for gjestene - så scoret Haaland igjen

Etter 74 minutter ble den norske kontingenten i oppgjøret doblet, da Julian Ryerson erstattet Union Berlin-kaptein Christopher Trimmel. Dette er den tidligere Viking-spillerens sjuende kamp i Bundesliga denne sesongen.

Umiddelbart leverte Haaland så sin andre scoring for ettermiddagen, og sin sjuende på sine første tre kamper for klubben. En vakker flikk fra Julian Brandt foret Jærens store sønn, som rappet til med en frekk variant på direkten. Keeper Gikiewicz var i nærheten, men klarte ikke å hindre Haalands andre mål.

Like etter scoringen forlot Haaland sin nye hjemmebane foran 81'000 applauderende tilskuere. Det siste knappe kvarteret måtte deres nye gullgutt se fra sidelinjen.

Braut Haalands storform i Bundesliga lover godt for Norge før den avgjørende EM-playoffen i mars. Først venter Serbia i TV 2-sendt oppgjør på Ullevaal 26. mars, før det forhåpentligvis blir finale mot enten Skottland eller Israel på samme kanal noen dager senere.

– Vi får bare krysse alt vi har for at han holder seg skadefri fremover, for med Braut Haaland i denne formen får jeg enda større tro på at Norge spiller EM til sommeren, sier Mathisen.

TV 2s livesenter: Les om kampen spark for spark